detector.media
12.03.2009 12:37
PR-агенції виявилися єдиним сектором маркетингу, що не страждає від кризи
PR-бізнес виявився найміцнішим серед інших маркетингових секторів, повідомляє The Financial Times. Навіть незважаючи на спад замовлень на фінансовий PR, загалом цей сектор показує непогані результати з початку року.
 
Піарники мають дякувати буму у соціальних мережах, що спричинив необхідність в оперативному управлінні репутацією на цих ресурсах. Chime Communications, маркетингова група, що володіє такими агенціями, як Bell Pottinger, відзвітувала про органічний приріст доходу 10% у 2008 році – до 277 фунтів стерлінгів. Прибуток до оподаткування зріс на 18% до 16,3 млн фунтів стерлінгів. Лорд Белл, голова компанії, зазначає, що у січні та лютому компанія також мала приріст фінансових показників. Так, минулого тижня Chime мала приріст 13%, її операційний прибуток зріс на 30%.
 
На думку аналітиків, загалом сектор навряд чи підпаде під вплив економічного падіння. Не збираються скорочувати витрати на PR щонайменше ті компанії та сектори економіки, які отримали підтримку від уряду (зокрема, туризм). Крім того, у компаній з’явилася необхідність регулювати свою репутацію у соціальних мережі, тому що усе більше споживачів обговорюють економічну кризу в інтернеті.
 
Проте допоки у компаніях фінансового сектору триватиме скрута, PR-агенції отримуватимуть менше замовлень, ніж могли б. Цих недоотримань не можна компенсувати за рахунок піар-супроводження IPO та поглинань. «Два місяці, а також попередні 12 дозволяють мені говорити, що цей рік буде дуже хорошим. Проте люди, які говорять, що сектор має стійкий імунітет до спаду, видаються мені занадто сміливими», - каже Лорд Белл.
 
«Детектор медіа»
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY