Партія регіонів обурена засиллям Аделаджі в ефірі ТРК «Київ»

20 Лютого 2009
11505
20 Лютого 2009
19:28

Партія регіонів обурена засиллям Аделаджі в ефірі ТРК «Київ»

11505
Партія регіонів обурена засиллям Аделаджі в ефірі ТРК «Київ»
Київська міська організація Партії регіонів звернулась до виконувача обов’язків директора муніципального телеканалу «Київ» Дмитра Джангірова із відкритим листом, у якому висловлює обурення засиллям в ефірі каналу виступів лідера релігійної організації «Посольство Боже» Сандея Аделаджі.
 
На думку міської організації Партії регіонів, надання одній релігійній організації такої переваги  є порушенням чинного законодавства.  «Зокрема, відповідно до статті 11 Конституції України держава сприяє консолідації та розвиткові української нації, її історичної свідомості, традицій і культури, а також розвиткові етнічної, культурної, мовної та релігійної самобутності всіх корінних народів і національних меншин України. Крім того, стаття 35 Конституції України гарантує те, що кожен  має право на свободу світогляду і віросповідання, а згідно з абзацом 5 ч.2 статті 6 Закону України «Про телебачення і радіомовлення» N 3759-XII від 21 грудня 1993 не допускається використання телерадіоорганізацій для пропаганди винятковості, зверхності або неповноцінності осіб за ознаками їх релігійних переконань, ідеології, належності до тієї чи іншої нації або раси, фізичного або майнового стану, соціального походження», - йдеться у листі за підписом народного депутата України Василя Горбаля.
 
У Києві, як наголошують автори листа, мешкають представники різних релігій, більшість яких є православними. Відтак київська міська організація ПР вимагає від дирекції ТРК «Київ» забезпечити рівний доступ до ефіру представникам різних релігійних конфесій. Для цього, на думку регіоналів, керівництво каналу повинне провести зустрічі з представниками різних конфесій і до 3 березня 2009 року скласти графік їх виступів в ефірі, а до 10 березня – опублікувати його в комунальних ЗМІ.
 
Нагадаємо, вірним «Посольства Божого» є мер Києва Леонід Черновецький, а також деякі його заступники.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
11505
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Архимэд
5546 дн. тому
Кросс-промо чистой воды\\\напоминает анекдот про двух нищих на паперти: "..и он будет учить нас делать деньги..."\\\в данном случае в ближайшее время нужно ожидать появления на трк куев программы с названием "Антидепрессивный регион"\\\ыыы, пока писал возник вопрос: может космос тайный член паперти регионов?
Алекс
5547 дн. тому
да, их кзбк и щегбина доведут до космичоской поплярности!
пена дней
5549 дн. тому
тесно, тесно стало паукам в банке. глазенки алчные так и бегают, ручёнки загребущие потеют в предвкушении наживы. заметушились. космос, аделаджа, горбаль... для них всех киев, киевляне - пустой звук. так, грязь под колесами майбахов, не более.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду