Телекомпанії пригальмували сплату ліцензійних зборів в очікуванні перегляду методики обрахунків

20 Лютого 2009
16540
20 Лютого 2009
15:21

Телекомпанії пригальмували сплату ліцензійних зборів в очікуванні перегляду методики обрахунків

16540
Телекомпанії пригальмували сплату ліцензійних зборів в очікуванні перегляду методики обрахунків
Національна рада з питань телебачення і радіомовлення на засіданні 18 лютого ухвалила анулювати кілька власних рішень, пов’язаних із переоформленням ліцензій трьох кабельних компаній – ТОВ «КІТС» (м. Запоріжжя), ЗАТ «Телекомпанія «Чернівецьке кабельне телебачення», (м. Чернівці), ЗАТ «Воля-кабель» (м. Київ).
 
За словами Ігоря Куруса, першого заступника голови Нацради, рішення про анулювання було прийнято у зв’язку з тим, що компанії не сплатили ліцензійний збір.  
 
«Згідно з поданими заявами компаній, ми ухвалили позитивні рішення про переоформлення. Але якщо протягом місяця компанія не сплатила ліцензійний збір і не звернулася до Нацради з проханням пролонгувати виплату, то рішення анульовується», - пояснив пан Курус.
 
У компаніях слова Нацради підтверджують.«Мы приняли решение не оплачивать лицензионный сбор, поскольку он был, с нашей точки зрения, неправильно рассчитан», - так прокоментували ситуацію у «Волі».
 
За словами Ігоря Куруса, аналогічним чином уже вчинили 8 телекомпаній в Україні.
 
Експерти пов’язують несплати з тим, що найближчим часом методику нарахування ліцензійного збору може бути переглянуто і в майбутньому компаніям доведеться сплачувати багато менші відрахування до бюджету, адже нині, за висловом члена Нацради Віктора Понеділка, «ліцензія на місцеве радіо в Хацапетівці коштує дорожче, ніж на видобуток нафти чи газу».
 
Версію про перегляд методики не відкидає і пан Курус. «Ще місяць тому ми заявляли, що хочемо переглянути методику нарахування ліцензійного збору, а два тижні тому ми проводили нараду з представниками кабельних компаній, на якій звернулися до учасників ринку з  проханням подати свої пропозиції щодо розрахунків», - сказав він.
 
У «Волі-кабель» також говорять, що асоціація «Телекомунікаційна Палата України», членом якої є «Воля»,  спрямувала до Національної ради свої пропозиції щодо  вдосконалення методики. Компанія вже подала до Нацради новий пакет документів на переоформлення.
 
«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
16540
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду