«Обозреватель» припинив співпрацю з журналісткою через плагіат

17 Лютого 2009
26984
17 Лютого 2009
18:03

«Обозреватель» припинив співпрацю з журналісткою через плагіат

26984
«Обозреватель» припинив співпрацю з журналісткою через плагіат
15 лютого 2009 року на сайті «Обозреватель» вийшов матеріал Дари Вершко «Ловушки бедности». Цей текст із такою самою назвою був опублікований раніше, а саме 12 лютого 2009 року, в № 8 (54) журналу «Русский репортер» за авторством спеціального кореспондента видання Юлії Вишневецької. На «Обозревателе» він зазнав лише незначних виправлень, наприклад, російські прізвища персонажів були змінені на українські, а російські локації – на місцевості в України: Волга в українському тексті стала Дніпром, Степанов та Назаров – Степаненком та Назаренком, Казахстан перетворився на Крим, а Псковська область – на Сумську.
 
«Детектор медіа» звернулася по коментар до шеф-редактора холдингу «ОБОЗ.ua» Альберта Фельдмана. Він повідомив, що редакція відмовилася від співпраці з журналістом Дарою Вершко. «Мы с этим автором уже не работаем. Мы его уволили», – сказав він. На уточнююче запитання «ТК», чи пов’язано це з фактом плагіату, пан Фельдман дав ствердну відповідь.
 
Також «ТК» чекає на коментар редакції «Русского репортера».
 
«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
26984
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Кремень
5545 дн. тому
Мабуть сам шеф-редактор Фельдман це і робив :)
пиротехник
5547 дн. тому
про цей вибух http://www.pro-vincia.com.ua/article-a-353.html
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду