Комітет ВР заслухає справу журналіста Альони Кочкіної проти прокуратури

10 Лютого 2009
19416
10 Лютого 2009
11:04

Комітет ВР заслухає справу журналіста Альони Кочкіної проти прокуратури

19416
Комітет ВР заслухає справу журналіста Альони Кочкіної проти прокуратури
11 лютого на засіданні Комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності відбудуться слухання щодо відсутності ефективного нагляду за проведенням досудового слідства у кримінальній справі за фактом протидії журналісту Кочкіній Альоні у здійсненні законної професійної діяльності журналіста. Про це йдеться у повідомленні, поширеному журналісткою.
 
На засідання комітету також запрошено генерального прокурора України Олександра Медведька. Доповідатиме у справі народний депутат України Андрій Кожем’якін.
 
Кримінальна справа № 67-1709  була відкрита ще 1.07.2006 року за фактом порушення недоторканості приватного життя за ознаками злочину, передбаченого ст. 182 Кримінального кодексу України.
 
Нагадаємо, 13 травня 2006-го року у місті Донецьку невідомі вели відеонагляд за журналісткою Альоною Кочкіною та оператором ТРК «Експрес-інформ», які перебували на редакційному завданні.  Проте слідство виявилося неспроможним ані встановити осіб, які вчинили злочин, ані провести як належно необхідні експертизи. Справу було закрито 20.01.2009, офіційно –  за відсутністю в діях складу злочину. 30 травня 2007 року невідомі також розбили вікно в квартирі пані Кочкіної (7 поверх, 12-поверхового будинку). 
 
Альона Кочкіна впевнена, що слідство затягується свідомо, а письмові відповіді з правоохоронних органів називає «окозамилюванням в письмовій формі». На засіданні Комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності на запитання журналістки відповідатиме генеральний прокурор.
 
«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
19416
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Достали....
5556 дн. тому
Врежь им Кочкина! У тебя отлично смотрю получается....вцепилась аки клещ....судя по всему таки миллион очень хочешь.....Пацаны! Лучше отдайте и договоритесь, обезбашенная же подруга
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду