detector.media
10.02.2009 11:04
Комітет ВР заслухає справу журналіста Альони Кочкіної проти прокуратури
11 лютого на засіданні Комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності відбудуться слухання щодо відсутності ефективного нагляду за проведенням досудового слідства у кримінальній справі за фактом протидії журналісту Кочкіній Альоні у здійсненні законної професійної діяльності журналіста. Про це йдеться у повідомленні, поширеному журналісткою.
 
На засідання комітету також запрошено генерального прокурора України Олександра Медведька. Доповідатиме у справі народний депутат України Андрій Кожем’якін.
 
Кримінальна справа № 67-1709  була відкрита ще 1.07.2006 року за фактом порушення недоторканості приватного життя за ознаками злочину, передбаченого ст. 182 Кримінального кодексу України.
 
Нагадаємо, 13 травня 2006-го року у місті Донецьку невідомі вели відеонагляд за журналісткою Альоною Кочкіною та оператором ТРК «Експрес-інформ», які перебували на редакційному завданні.  Проте слідство виявилося неспроможним ані встановити осіб, які вчинили злочин, ані провести як належно необхідні експертизи. Справу було закрито 20.01.2009, офіційно –  за відсутністю в діях складу злочину. 30 травня 2007 року невідомі також розбили вікно в квартирі пані Кочкіної (7 поверх, 12-поверхового будинку). 
 
Альона Кочкіна впевнена, що слідство затягується свідомо, а письмові відповіді з правоохоронних органів називає «окозамилюванням в письмовій формі». На засіданні Комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності на запитання журналістки відповідатиме генеральний прокурор.
 
«Детектор медіа»
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY