9 лютого стартує спецпроект журналу «Главред» та Фонду «Демократичні ініціативи» – «Перша сотня»

5 Лютого 2009
10019
5 Лютого 2009
17:00

9 лютого стартує спецпроект журналу «Главред» та Фонду «Демократичні ініціативи» – «Перша сотня»

10019
9 лютого стартує спецпроект журналу «Главред» та Фонду «Демократичні ініціативи» – «Перша сотня»
У понеділок, 9 лютого, стартує спільний спецпроект журналу «Главред» та Фонду «Демократичні ініціативи» – «Перша сотня». Щомісяця упродовж року на сторінках видання друкуватимуть експертне опитування – актуальний рейтинг найупливовіших людей місяця, тих, хто визначав політику (у найширшому розумінні цього слова) країни за 30 днів, повідомляє «Главред».
 
Як повідомив сьогодні на прес-конференції в Прес-центрі «Главред-медіа» керівник проекту «Перша сотня» Вахтанг Кіпіані, актуальний рейтинг найупливовіших людей місяця – це найбільш об’єктивний із суб’єктивних рейтингів.
 
«В умовах непростої політичної ситуації, коли існує криза довіри в державі, виникає особлива потреба у голосі експертної громади. Тому ми виходимо на інший рівень спілкування – коли важливою є думка авторитетних у своїх галузі людей в країні».
 
Рейтинг «Перша сотня» формують експерти у різних сферах – люди різних професій. Експертне коло складається з представників дослідницьких організацій, політологічних центрів, також із головних редакторів, оглядачів провідних загальнонаціональних та регіональних засобів масової інформації, популярних блогерів, лідерів громадської думки тощо.
 
За результатами опитування січня близько 80% експертів поставили на перше місце за впливом в державі прем’єр-міністра України Юлію Тимошенко. У 90% анкет лідер опозиційної «Партії Регіонів» Віктор Янукович посідав стабільні позиції у першій десятці, але жоден з експертів не поставив прізвища Януковича на перше місце.
 
«Крім того, – зазначив Кіпіані, – опитування показало, що українські олігархи втрачають сьогодні крім активів, свої позиції в очах експертів: Ринат Ахметов посів 6 позицію, Віктор Пінчук – 15, Ігор Коломойський – 17, Віталій Гайдук – 36, Василь Хмельницький – 85 в рейтингу».
 
До першої десятки найвпливовіших людей січня увійшли: Арсеній Яценюк, Дмитро Фірташ, Володимир Литвин, Юлія Тимошенко, Віктор Балога, Ринат Ахметов, Леонід Черновецький, Віктор Ющенко, Віктор Янукович та Олександр Турчинов.
 
На запитання, як рейтинг буде уникати корупції у сфері опитування громадської думки, директор Фонду «Демократичні ініціативи» Ілько Кучерів зазначив: «Так, тут є підстави думати про захист правдивості і чесності нашої діяльності. Щоби в цьому проекті не було корупції, ми придумуємо спеціальні процедури. Цей рейтинг, сподіваємося, дозволить підвищити якість політичного процесу в Україні, особливо напередодні парламентських і президентських виборів в країні».
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
10019
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
владіс
5559 дн. тому
"Рейтинг «Перша сотня» формують експерти у різних сферах – люди різних професій". Подивився перші результати - http://val.ua/politics/ukraine/195738-print.html На манеже все те же. Нудить від цих людей "різних професій". Дайте прізвища експертів. Хто ці "уми нації"?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду