detector.media
05.02.2009 17:00
9 лютого стартує спецпроект журналу «Главред» та Фонду «Демократичні ініціативи» – «Перша сотня»
У понеділок, 9 лютого, стартує спільний спецпроект журналу «Главред» та Фонду «Демократичні ініціативи» – «Перша сотня». Щомісяця упродовж року на сторінках видання друкуватимуть експертне опитування – актуальний рейтинг найупливовіших людей місяця, тих, хто визначав політику (у найширшому розумінні цього слова) країни за 30 днів, повідомляє «Главред».
 
Як повідомив сьогодні на прес-конференції в Прес-центрі «Главред-медіа» керівник проекту «Перша сотня» Вахтанг Кіпіані, актуальний рейтинг найупливовіших людей місяця – це найбільш об’єктивний із суб’єктивних рейтингів.
 
«В умовах непростої політичної ситуації, коли існує криза довіри в державі, виникає особлива потреба у голосі експертної громади. Тому ми виходимо на інший рівень спілкування – коли важливою є думка авторитетних у своїх галузі людей в країні».
 
Рейтинг «Перша сотня» формують експерти у різних сферах – люди різних професій. Експертне коло складається з представників дослідницьких організацій, політологічних центрів, також із головних редакторів, оглядачів провідних загальнонаціональних та регіональних засобів масової інформації, популярних блогерів, лідерів громадської думки тощо.
 
За результатами опитування січня близько 80% експертів поставили на перше місце за впливом в державі прем’єр-міністра України Юлію Тимошенко. У 90% анкет лідер опозиційної «Партії Регіонів» Віктор Янукович посідав стабільні позиції у першій десятці, але жоден з експертів не поставив прізвища Януковича на перше місце.
 
«Крім того, – зазначив Кіпіані, – опитування показало, що українські олігархи втрачають сьогодні крім активів, свої позиції в очах експертів: Ринат Ахметов посів 6 позицію, Віктор Пінчук – 15, Ігор Коломойський – 17, Віталій Гайдук – 36, Василь Хмельницький – 85 в рейтингу».
 
До першої десятки найвпливовіших людей січня увійшли: Арсеній Яценюк, Дмитро Фірташ, Володимир Литвин, Юлія Тимошенко, Віктор Балога, Ринат Ахметов, Леонід Черновецький, Віктор Ющенко, Віктор Янукович та Олександр Турчинов.
 
На запитання, як рейтинг буде уникати корупції у сфері опитування громадської думки, директор Фонду «Демократичні ініціативи» Ілько Кучерів зазначив: «Так, тут є підстави думати про захист правдивості і чесності нашої діяльності. Щоби в цьому проекті не було корупції, ми придумуємо спеціальні процедури. Цей рейтинг, сподіваємося, дозволить підвищити якість політичного процесу в Україні, особливо напередодні парламентських і президентських виборів в країні».
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY