Нацрада ініціюватиме приведення рекламного законодавства України до європейських норм

30 Січня 2009
13790
30 Січня 2009
13:47

Нацрада ініціюватиме приведення рекламного законодавства України до європейських норм

13790
Нацрада ініціюватиме приведення рекламного законодавства України до європейських норм
 У Національній раді з питань телебачення і радіомовлення 29 січня відбулася міжвідомча експертна нарада «Ратифікація Європейської конвенції про транскордонне телебачення: перспективи та виклики для України» за участю представників Ради Європи, Міністерства закордонних справ України, Індустріального телевізійного комітету, Незалежної асоціації телерадіомовників, асоціації «Телекомунікаційна палата України», ГО «Інститут масової інформації», членів Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення. Модератором дискусія виступила член Нацради Тетяна Лебедєва. Журналістам у присутності на нараді було відмовлено.  
 
Судячи з інформації, яку поширила прес-служба Національної ради, конструктивна частина обговорення стосувалася  приведення рекламного законодавства України до європейських норм та регуляція телепродажу.
 
Як повідомляє прес-служба Нацради, порівнюючи норми європейського та українського законодавства, відповідальний секретар Національної ради Владислав Лясовський вказав на відмінності у регулюванні розміщення реклами на телебаченні. Для приведення українського законодавства до норм Європейської конвенції Національна рада має намір провести юридичну експертизу, виробити пропозиції та внести зміни щодо юрисдикції країн, які ретранслюють передачі на територію України, а також санкцій, що застосовуються до порушників угоди. Виконавчий директор Незалежної асоціації телерадіомовників Катерина М’ясникова наголосила на тому, що удосконалені законодавчі норми мають враховувати тенденції розвитку рекламного ринку.
 
Виконавчий директор Індустріального телевізійного комітету Катерина Котенко відзначила, що з ратифікацією Європейської конвенції в Україні настане ера саморегулювання. На її думку, європейська практика буде корисною вітчизняним мовникам у регулюванні такого порівняно нерозвиненого сегменту телеринку, як телепродаж. Водночас пані Котенко висловила побоювання, що в наш ефір потраплятиме продукція, непопулярна у європейських країнах.
 
«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
13790
Теги:
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду