Борис Ложкін: Заява Кабміну щодо непрозорості власності «Інтера» суттєво не змінить вартість активів групи у разі ІРО

26 Січня 2009
21669
26 Січня 2009
15:24

Борис Ложкін: Заява Кабміну щодо непрозорості власності «Інтера» суттєво не змінить вартість активів групи у разі ІРО

21669
Борис Ложкін: Заява Кабміну щодо непрозорості власності «Інтера» суттєво не змінить вартість активів групи у разі ІРО
Борис Ложкін, президент United Media Holding (UMH), під час прес-сніданку відповів на запитання кореспондента «ТК» щодо того, як заява Кабінету Міністрів про те, що власником «Інтера» є Дмитро Фірташ, може вплинути на оцінку активів компанії у разі ІРО. Нагадаємо, компанія «Інтер» торік озвучувала намір публічного розміщення акцій (ІРО) на Лондонській біржі на суму $500 млн. Також компанія наполягає на тому, що має прозору структуру власності, в якій прізвища «Фірташ» немає.
 
«Мне кажется, в сегодняшней ситуации инветоры будут прежде всего смотреть на финансовые результаты. Все остальное  будет учитываться, но в значительно меньшей степени. Да, это заявление может быть аргументом не в пользу канала при торгах. Но я в принципе не очень верю в то, что в этом году можно успешно разместить медиаактив из Украины. Потому что экономика страны в плачевном состоянии», - відповів пан Ложкін кореспонденту «ТК».
 
Як наголосив Борис Ложкін, оцінка будь-яких навіть найуспішніших українських активів через загальну ситуацію в країні може при ІРО виявитися сильно заниженою. Аналогічно він оцінює ситуацію і на російському ринку.
 
«Думаю, что нужно вообще забыть про ІРО или placement на ближайший год, либо понимать, что цена может быть очень жесткой»,- підсумував він.
 
Як відомо, компанія United Media Holding, очолювана Борисом Ложкіним, у травні 2008 року провела розміщення на Франкфуртській фондовій біржі на 45 млн. дол.
 
«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
21669
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду