detector.media
26.01.2009 15:24
Борис Ложкін: Заява Кабміну щодо непрозорості власності «Інтера» суттєво не змінить вартість активів групи у разі ІРО
Борис Ложкін, президент United Media Holding (UMH), під час прес-сніданку відповів на запитання кореспондента «ТК» щодо того, як заява Кабінету Міністрів про те, що власником «Інтера» є Дмитро Фірташ, може вплинути на оцінку активів компанії у разі ІРО. Нагадаємо, компанія «Інтер» торік озвучувала намір публічного розміщення акцій (ІРО) на Лондонській біржі на суму $500 млн. Також компанія наполягає на тому, що має прозору структуру власності, в якій прізвища «Фірташ» немає.
 
«Мне кажется, в сегодняшней ситуации инветоры будут прежде всего смотреть на финансовые результаты. Все остальное  будет учитываться, но в значительно меньшей степени. Да, это заявление может быть аргументом не в пользу канала при торгах. Но я в принципе не очень верю в то, что в этом году можно успешно разместить медиаактив из Украины. Потому что экономика страны в плачевном состоянии», - відповів пан Ложкін кореспонденту «ТК».
 
Як наголосив Борис Ложкін, оцінка будь-яких навіть найуспішніших українських активів через загальну ситуацію в країні може при ІРО виявитися сильно заниженою. Аналогічно він оцінює ситуацію і на російському ринку.
 
«Думаю, что нужно вообще забыть про ІРО или placement на ближайший год, либо понимать, что цена может быть очень жесткой»,- підсумував він.
 
Як відомо, компанія United Media Holding, очолювана Борисом Ложкіним, у травні 2008 року провела розміщення на Франкфуртській фондовій біржі на 45 млн. дол.
 
«Детектор медіа»
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY