«Інтер» заперечує, що належить Фірташу, і може судитися з Кабміном

23 Січня 2009
16295
23 Січня 2009
19:33

«Інтер» заперечує, що належить Фірташу, і може судитися з Кабміном

16295
«Інтер» заперечує, що належить Фірташу, і може судитися з Кабміном

Компанія U.A. Inter Media Group та телеканал «Інтер» поширили офіційні заяви у відповідь на заяву прес-служби Кабінету Міністрів України. Нагадаємо, у заяві, що пояснювала відмову Юлії Тимошенко від участі у ток-шоу «Свобода на Інтері», Дмитра Фірташа було названо фактичним власником телеканалу «Інтер».

 
«АТЗТ «Українська незалежна ТВ-корпорація» (загальнонаціональний телеканал «Інтер») повідомляє, що відповідно до реєстру акціонерів, Дмитро Фірташ не є акціонером компанії», - йдеться у заяві каналу «Інтер». Автори заяви наголошують, що «Інтер» є прибутковим та існує на доходи від продажу реклами.
 
«Телеканал вважає недопустимими намагання органу виконавчої влади втручатися у його інформаційну політику, а також давати оцінку діяльності журналістів та творчого колективу. {…} Телеканал «Інтер» просить утриматись прес-службу Кабінету міністрів України від необґрунтованих коментарів на адресу телеканалу та не перебирати на себе функції органів слідства, прокуратури та судової влади», - йдеться в заяві.
 
Тим часом група «Інтер» висловлює стурбованість тим, що у заяві Кабміну «викладено викривлені дані щодо акціонерів групи».
 
«Структура власності U.A. Inter Media Group є прозорою і неодноразово розкривалась у ЗМІ. Кінцевим власником групи є Валерій Хорошковський. Сам факт того, що прес-служба органу виконавчої влади ставить під сумнів фінансові джерела каналу, з точки зору державної етики є неприпустимим. Однією з основних засад діяльності U.A. Inter Media Group є невтручання у діяльність журналістів та творчих команд телеканалів і повне та об’єктивне висвітлення подій, які відбуваються навколо», - йдеться у заяві. У групі заяву Кабміну вважають намаганням втрутитись у її діяльність «шляхом оприлюднення органом державної влади неправдивих відомостей та своїх оціночних суджень», тож «U.A. Inter Media Group залишає за собою право звернутися до суду за компенсацією збитків, яких вона може зазнати внаслідок необґрунтованих заяв Кабінету Міністрів України».
 
Нагадаємо, Юлія Тимошенко надала перевагу участі у програмі «Шустер live» на телеканалі «Україна».
 
«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
16295
Коментарі
19
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Борис
5589 дн. тому
Мерзопакосний канал з істеричками і Яйценюком !
5590 дн. тому
Особенно не влияет на Анна Безлюдная на информационную политику канала через своего брата - директора информационной службы НИС, производящей новости для Интера и К1 :-)
пироман
5590 дн. тому
Интер закончит пожаром во время наводнения канализации. Лично привезу на Дмитриевскую пару осиновых дров, чтоб фекалии лучше горели вместе с оставшимися иудами. Канал, созданный на улице ВоровскОго, не может кончить иначе
Зорина
5591 дн. тому
А че, ребята,веселая передача получилась в эту пятницу! .Я порадовалась, прикольный гадючник собрался в интеровской студии - начианая с ведущих, заканчивая главными героями. А куда ж им еще, беднягам, деваться: в собственный эфир, и поливать д...мом Юлю. Из интероской студии уже давно серой несет, и, для уважающих себя политиков, похоже, становится "моветоном" переступать порог этого логова. Правильно, " Интер", так держать! Зверь должен сожрать себя сам. Но самое приятное, что Юля Владимировна появилась в студии Шустера. Молодец, показала "обїективному" Интеру большой кукиш. Браво Шустер! У него в передаче, действительно, все интересно и вменяемо! А насчет заявлений "Интера": зверь суетится и огрызается.. Грозный, как жук навозный. :))) Только, когда в прошлой передаче их "Свободы" Фирташу в глаза говорили, что он хозяин канала, тот совсем не отнекивался, и судом не грозился. Зато командовал ведущими будь здоров. И те слушались. Как сказал вчера у Шустера Кравчук :" Огидно було дивитися, як ведучі лягали під того Фірташа". То ли еще будет.
.
5591 дн. тому
свобода интера сдула вчера шустеру. по 50+, 14-49
буба касторский
5591 дн. тому
Всем уже стало ясно. что соблюдение редакционной политики зависит презде всего от собственника. История "плюсов" и "интера" - горькое подтверджение того. что редакционная политика не зависит от журналистов. вот аня всех нагнула - и пошла поехала писать деревня...
точно знаю, скажи
5591 дн. тому
точно знаю, скажи, а с кем Интер идет в ногу? просто интересно
Вольдемар
5592 дн. тому
Какая разница кому принадлежит Интер. Это ПОЗОРИЩЕ, а не телеканал! ПОЗОРИЩЕ - его нынешняя Свобода слова, которую ведут Тупой и еще тупее. ПОЗОРИЩЕ - истеричка Богословская, которую зовут почти в каждую программу. {CENSORED} Анна Герман по сравнению с нею - ароматный цветочек.
otar
5592 дн. тому
Попередження: моджахед, ви досягли граничної дозволеної кількості (3) коментарів, написаних від однієї особи з-під різних ніків. Усі ваші подальші коментарі видалятимуться.
polak
5592 дн. тому
http://kiev.pravda.com.ua/columns/4979a8544c302/ безлюдная - нормальная тетка. ДОЛОЙ БЮТ - РЕАЛЬНО АДВОКАТЫ ДЬЯВОЛА
Газпром
5592 дн. тому
Наша юмористическая газета выражает благодарность за ваше заявление. Давно так не смеялись.
ГОДІ БРЕХАТИ!
5592 дн. тому
ИНТЕР ВРЕТ!!!! ХВАТИТ ВРАТЬ!!!! БОЙКОТ ИНТЕРУ И ЕГО БРЕХУНАМ!!!!!!
Интер-моджахед
5592 дн. тому
точно знаю!!!!!!!!!!!!!! - БРАВО!!!!! Я вижу все не так плохо. Ребята! Безлюдная тащит вас в ад! Не следуйте за ней. Делайте все, чтобы помочь нам прогнать эту мошенницу. Помните: место вашей работы - не Безлюд-ТВ. Вы интеровцы! Долой безлюдную и безлюдовщину! ХВАТИТ ВРАТЬ!!!!!!!
точно знаю!!!!!!!!!!!!!!
5592 дн. тому
..........Однією з основних засад діяльності U.A. Inter Media Group є невтручання у діяльність журналістів та творчих команд телеканалів і повне та об’єктивне висвітлення подій, які відбуваються навколо»........цинично!!!!вполне в духе анны витальевны!!!!!а как же ,переписанные вами давече, подводки к сюжетам подробностей,за десять минут до эфира???????а как же правленные вами тексты сюжетов подробностей недели????????а как же собрания,на которых вы лично объясняете журналистам с кем канал идет вногу?????????это и есть свобода творчества?????????вам не кажется,что вы заигрались????????
а вот и мировая
5592 дн. тому
http://www.pravda.com.ua/ru/news/2007/9/14/63869.htm ("Интер" простил "Коммерсанту" Фирташа и Гайдука 14.09.2007 13:07___ www.ПРАВДА.com.ua)
не юрист
5592 дн. тому
http://www.vibor.kiev.ua/2007/08/15/skandal_s_sobstvennikami_telekanala_inter_nabiraet_oboroty.html http://www.mediabusiness.com.ua/content/view/8233/118/lang,uk/ таких ссылок с такими заголовками предостаточно
5592 дн. тому
Телеканал вважає недопустимими намагання
мда
5592 дн. тому
"недопустимими" - мда. нет. чисто теоретически, так, конечно, можно. но. практически - "НЕПРИПУСТИМИМИ" - клоуны!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Интер-моджахед
5592 дн. тому
ЛЖЕЦЫ!!!!!!!!!!!!!!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду