Британська кіноакадемія оголосила шорт-ліст найкращих закордонних фільмів

9 Січня 2009
16003
9 Січня 2009
12:40

Британська кіноакадемія оголосила шорт-ліст найкращих закордонних фільмів

16003
Британська кіноакадемія оголосила шорт-ліст найкращих закордонних фільмів
Британська кіноакадемія оголосила шорт-ліст найкращих закордонних фільмів, повідомляє Спілка кабельного телебачення України.
 
У шорт-ліст категорії «Найкращий неангломовний фільм» увійшли такі стрічки: «Комплекс Баадер-Майнхоф» про німецьких неонацистів початку 1970-х років; французька сімейна психологічна драма «Я так давно тебе любила» із Кристін Скотт Томас у головній ролі; а також фільм «Гоморра» про сучасну італійську мафію.
 
Крім того, у п'ятірці номінантів - дві анімаційні картини «Персеполіс» про долю іранської дівчини і її родини на тлі ісламської революції 1979 року та ізраїльський «Вальс із Баширом» про учасників війни в Лівані 1983 року. Стрічку також висувають від Ізраїлю на «Золотий глобус», а на минулому тижні її визнали найкращим фільмом року за версією Національної спілки кінокритиків США.
 
Інших номінантів премії BAFTA назвуть на прес-конференції в Лондоні 15 січня, а сама урочиста церемонія вручення нагород планується 8 лютого. Вона відбудеться в будинку Королівського театру опери і балету «Ковент Гарден» за участю численних кінозірок.
 
Пряму трансляцію церемонії вестиме телеканал BBC One.
 
BAFTA вручається з 1947 року і є найбільшою нефестивальною кінонагородою за межами США. Крім кінематографічних, Британська кіноакадемія також вручає нагороди в галузі телебачення і мистецтва для дітей.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
16003
Теги:
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
5588 дн. тому
А все-таки приятно как много наших украинских фильмов. Правда.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду