detector.media
09.01.2009 12:40
Британська кіноакадемія оголосила шорт-ліст найкращих закордонних фільмів
Британська кіноакадемія оголосила шорт-ліст найкращих закордонних фільмів, повідомляє Спілка кабельного телебачення України.
 
У шорт-ліст категорії «Найкращий неангломовний фільм» увійшли такі стрічки: «Комплекс Баадер-Майнхоф» про німецьких неонацистів початку 1970-х років; французька сімейна психологічна драма «Я так давно тебе любила» із Кристін Скотт Томас у головній ролі; а також фільм «Гоморра» про сучасну італійську мафію.
 
Крім того, у п'ятірці номінантів - дві анімаційні картини «Персеполіс» про долю іранської дівчини і її родини на тлі ісламської революції 1979 року та ізраїльський «Вальс із Баширом» про учасників війни в Лівані 1983 року. Стрічку також висувають від Ізраїлю на «Золотий глобус», а на минулому тижні її визнали найкращим фільмом року за версією Національної спілки кінокритиків США.
 
Інших номінантів премії BAFTA назвуть на прес-конференції в Лондоні 15 січня, а сама урочиста церемонія вручення нагород планується 8 лютого. Вона відбудеться в будинку Королівського театру опери і балету «Ковент Гарден» за участю численних кінозірок.
 
Пряму трансляцію церемонії вестиме телеканал BBC One.
 
BAFTA вручається з 1947 року і є найбільшою нефестивальною кінонагородою за межами США. Крім кінематографічних, Британська кіноакадемія також вручає нагороди в галузі телебачення і мистецтва для дітей.
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY