Міліція затримала оператора ТРК «Чорноморська»

30 Вересня 2007
24199
30 Вересня 2007
14:07

Міліція затримала оператора ТРК «Чорноморська»

24199
Міліція затримала оператора ТРК «Чорноморська»
У Криму міліція затримала оператора ТРК «Чорноморська». Про це повідомляє Координаційний центр допомоги журналістам під час виборів із посиланням на Володимира Притулу, голову Комітету моніторингу свободи преси в АРК.
 
Як уточнив Роман Спиридонов, випусковий редактор служби новин «Волна» «Чорноморки», інцидент відбувся на дільниці №142 виборчого округу 3 у селі Філатівка Красноперекопського району АРК.  
 
«Знімальна група прибула на місце за редакційним завданням близько 11.00. Наш оператор забув удома своє професійне посвідчення. Через це його не пустили на виборчу дільницю, - розповів подробиці пан Спиридонов. – Дільнична комісія склала акт про порушення та викликала наряд міліції». За його словами, співробітники міліції затримали оператора та зажадали, аби він показав, що знімав, але оператор не віддав їм камеру і касету. Крім того, міліція забрала у водія ТРК техпаспорт.
 
Ярослава Мацієвська, журналіст ТРК «Чорноморська», розповіла, що, приїхавши на дільницю 142, вона та її оператор підійшли до голови виборчої комісії та попросили дозволу знімати. У знімальної групи вимагали показати документи, і оператор справді не мав редакційного посвідчення. Співробітники міліції, за її словами, не забирали їх у відділок, а допитали оператора на дільниці та вилучили апаратуру. «Через це наша робота була паралізована протягом двох годин. Є загроза того, що сюжет із цієї дільниці не вийде в ефір вчасно через те, що ми не встигнемо перегнати кадри», - каже пані Мацієвська.
 

Телевізійники відразу звернулись до офіційних спостерігачів, які склали зустрічний акт, оскільки члени виборчкому відмовились видати журналістам копію свідоцтва про порушення, та порекомендували ТРК звернутись до суду. Зараз оператора відпустили, і знімальна група продовжила свою роботу. Співробітники відділення міліції Красноперекопського району заперечують, що затримали оператора та вилучили в нього камеру, і стверджують, що знімальну групу чемно попросили піти з виборчої дільниці.

«Ми очікували, що початок голосувань пройде для журналістів спокійно», -- відзначає Сергій Гудзь, голова Української незалежної медіа-профспілки, який зараз присутній в координаційному центрі. -- Уже всі політичні сили зрозуміли, що конфлікти з пресою, ставлять під сумнів достовірність виборів. Однак це не означає, що конфліктів не буде, зазвичай найнапруженіший час для журналістів настає ближче до закриття виборчих дільниць і підрахунку голосів». 

Інформацію подано на 14.00 30 вересня 2007 року..  

Організатори координаційного центру допомоги журналістам під час виборів: Національна спілку журналістів, Асоціація медіа-юристів та Українська незалежна медіа-профспілка.

Тел. 8 (044) 235 3331; 234 2257; 8 050 6886438.

 
Галина Ширшик, Координаційний центр допомоги журналістам під час виборів
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
24199
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду