«Чорноморку» почали знімати з ефіру кабельні оператори

9 Березня 2006
12559
9 Березня 2006
18:37

«Чорноморку» почали знімати з ефіру кабельні оператори

12559
«Чорноморку» почали знімати з ефіру кабельні оператори

Кабельні мережі Криму почали під різними приводами знімати з ефіру «Чорноморську телерадіокомпанію» (ЧТРК).

Про це повідомила генеральний директор ТРК Тетяна Красікова.

За її словами, «Чорноморка» зараз не мовить в селищі Леніно і м. Щолкіно Ленінського району, а також в Севастополі і Саках.

«Приводи дуже різні. Одні кажуть, що наш канал нецікавий глядачу, інші – що слабкий сигнал передавача, ще хтось каже, що закінчилася дія договору. Одні прямо кажуть: «Дочекаємося кінця виборів, потім будемо вас транслювати», - розповідає гендиректор «Чорноморки».

У той же час, Тетяна Красікова зазначила, що коли є проблеми з сигналом, телеканал ставить своє обладнання, «але його все одно не включають». Також, за її словами, телекомпанія завжди вчасно продовжує переговори, а «з підписом затягують як раз кабельні оператори».

Таким чином, керівництво «Чорноморки» вважає всі ці приводи відключення каналу формальними і пояснює таку поведінку кабельних операторів «адміністративними тиском місцевої влади, яка намагається примусити канал замовкнути хоч би там, де є можливість».

«Місцева влада може притиснути їх (кабельних операторів – ред.) з будь-якого приводу. Ось, наприклад, у Щолкіно місцеве керівництво ворожо до нас ставиться від самого початку. Але коли ми телефонуємо до операторів, вони починають відхрещуватися і казати, що вони не мають до цього жодного відношення», - зазначила Тетяна Красікова.

У службі новин «Хвиля» ЧТРК звертають увагу на ту обставину, що Ленінський район автономії до недавнього часу очолював нинішній перший віце-прем'єр уряду Криму Анатолій Гриценко, що очолює список кандидатів в депутати Верховної Ради АРК від виборчого блоку «За Януковича!».

«Як повідомили місцеві жителі, замість нашого каналу тепер там мовить інший кримський телеканал, - відзначили в службі новин «Хвиля».

Гендиректор Чорноморської ТРК також зауважує на тому, що трансляція телеканалу по кабельним мережам є доволі важливою, оскільки ефірне мовлення через складність рельєфу не може забезпечити безперебійний сигнал на території всього півострову. Водночас, керівництво каналу не може вплинути на дії кабельних операторів і примусити їх транслювати «Чорноморку».

Крім того, Тетяна Красікова повідомила, що телекомпаніє сьогодні, 9 березня, подає апеляцію до апеляціного суду Криму на рішення Київського районного суду міста Сімферополя про зняття з ефіру ТРК «Чорноморська» програми «Календар».

Позивачі проситимуть суд визнати рішення нижчої інстанції «несправедливим і незаконним» і дозволити повернути програму «Календар» в ефір ТРК «Чорноморська».

Як повідомляв ІМІ, 7 березня Київський районний суд міста Сімферополя постановив зняти з ефіру ТРК «Чорноморська» програму «Календар». Цим рішенням суд частково задовольнив позови представників Севастопольської організації «Русский блок» (входить в блок «За Януковича!») і «Кримського блоку», який включає Християнсько-демократичну і Христянсько-лібереальну партії України. Позивачі вимагали призупинити до кінця виборчої кампанії мовлення всієї телерадіокомпанії.

Однак суд вирішив обмежити до кінця виборів трансляцію лише тої передачі, яка викликала нарікання позивачів.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
12559
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду