У Могилянській школі журналістики презентували посібник «Політика і мас-медіа»

17 Грудня 2008
13083
17 Грудня 2008
08:55

У Могилянській школі журналістики презентували посібник «Політика і мас-медіа»

13083
У Могилянській школі журналістики презентували посібник «Політика і мас-медіа»
16 грудня у Могилянській школі журналістики (Київ) відбулася презентація посібника «Політика і мас-медіа» авторства Герда Штромайєра.
 
Участь у презентації взяли головний редактор видавничого дому «Києво-Могилянська академія» Ірина Жодані, менеджер програми «Соціальний капітал та академічні публікації» Міжнародного фонду «Відродження» Тарас Лютий, директор Могилянської школи журналістики Євген Федченко, доцент Інституту міжнародних відносин КНУ імені Тараса Шевченка, науковий редактор книги Сергій Даниленко, доцент Могилянської школи журналістики Анатолій Яковець, головний редактор видання «ПіК України» Діана Дуцик та виконавчий директор Інституту масової інформації Вікторія Сюмар.
 
Як повідомила під час презентації Ірина Жодані, посібник охоплює як загальну інформацію про взаємовплив політики та мас-медіа, так і огляд функцій і особливостей кожного окремого виду ЗМІ. Останній розділ – практичний. Він складається з двох частин - настанови для журналіста (пошук і опрацювання тем) і для прес-секретаря (складання прес-релізів, підготовка прес-конференцій).
 
Сергій Даниленко в свою чергу сказав, що при роботі над перекладом він зі свого боку намагався пристосувати його до «до української школи журналістикознавства». Вибір же саме німецької медіасистеми як об’єкта висвітлення він пояснив її ґрунтовністю, систематизованістю схожістю з українською у деяких моментах (зокрема, відхід від «тоталітарної» журналістики на певному етапі) та значною мірою саморегулювання.
 
А Діана Дуцик запропонувала подарувати декілька примірників книги «нашим державним мужам, котрі які багато розповідають про суспільне телебачення і ніяк не можуть впровадити його в Україні».
 
Книгу видано у видавничому домі «Києво-Могилянська академія» за підтримки Міжнародного фонду «Відродження» та Ґете-Інституту, в рамках серії «Бібліотека журналіста». Ціна посібника у видавництві – 30 грн.
 
«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
13083
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
sss
5631 дн. тому
От уже подія! Нема про що розповідати, нема про що писати. Ще треба було написати, хто з учасників презентації в чому був одягнутий!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду