Лауреатами антипремії «Будяк року» стали Медведько, Ющенко із фракцією БЮТ, Мінохорони здоров'я, Геннадій Москаль та Луганська міськрада

11 Грудня 2008
14114
11 Грудня 2008
02:40

Лауреатами антипремії «Будяк року» стали Медведько, Ющенко із фракцією БЮТ, Мінохорони здоров'я, Геннадій Москаль та Луганська міськрада

14114
Лауреатами антипремії «Будяк року» стали Медведько, Ющенко із фракцією БЮТ, Мінохорони здоров'я, Геннадій Москаль та Луганська міськрада
10 грудня в Міжнародний День прав людини в приміщенні Інформаційного агентства УНІАН відбулась прес-конференція Української гельсінської спілки з прав людини. Її головною темою стало оприлюднення лауреатів Антипремії УГСПЛ «Будяк року - 2008», зазначено на блозі Української гельсінської спілки .

Антипремія УГСПЛ «Будяк року» була заснована у 2006 році з метою привернути увагу громадськості до брутальних порушень прав людини, що відбулися в державі протягом року, та стимулювати суспільну дискусію щодо небезпечних для прав людини тенденцій у країні.

Висування на Антипремію міг здійснити будь-який громадянин чи юридична особа, за винятком органів державної влади, місцевого самоврядування та політичних партій.

Цього року правозахисники визначали найбільших ворогів з-поміж 14 номінантів.
Лауреатами Антипремії «Будяк року 2008» стали:

1. Генеральний прокурор України Олександр Медведько «За найбільш грубе порушення прав людини» - за екстрадицію до Російської Федерації особи, якій було надано статус біженця.

2. Президент України та фракція БЮТ у Верховній Раді України в номінації «За політичне втручання у здійснення правосуддя».

3. Міністерство охорони здоров'я України в номінації «Найбільш інформаційно закритий орган влади» - за систематичну відсутність відповідей на інформаційні запити.

4. Народний депутат України Геннадій Москаль в номінаціях «За найнебезпечнішу законодавчу ініціативу в галузі прав людини» та «За заклики до порушення прав біженців і шукачів притулку, розпалювання ворожнечі (мова ворожнечі)».

5. Луганська міська рада в номінації «Найбільш інформаційно закритий орган місцевого самоврядування» - за практично одностайне ігнорування депутатами міської ради інформаційних запитів, а також відсутність доступу до проектів чи вже прийнятих рішень ради.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
14114
Читайте також
09.01.2009 11:03
Олександр Ковальчук, Zaxid.net
17 875
22.12.2008 11:59
Сергій Грабовський, «Майдан»
6 235
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду