Українські медійники вдихнули сльозогінного газу в Афінах

9 Грудня 2008
3242
9 Грудня 2008
19:00

Українські медійники вдихнули сльозогінного газу в Афінах

3242
Делегати Глобального форуму з медіарозвитку стали свідками масових протестів у Греції.
Українські медійники вдихнули сльозогінного газу в Афінах
Низка українських журналістів, медіаюристів та громадських діячів перебувають зараз в Афінах, де триває Глобальний форум із медіарозвитку. Вже третій день у столиці Греції відбуваються масові акції протесту, що розпочались після вбивства поліцейським 15-річного підлітка. Акції протесту супроводжуються зіткненнями з поліцією, підпалами автотранспорту, сміттєвих контейнерів, а також грабунками у крамницях. Основну групу протестувальників становлять неповнолітні підлітки.
 

 

 
9 грудня протестувальники зібрались на центральній площі біля будівлі парламенту, розпочавши закидати поліцію камінням та зірваними з дерев апельсинами. Поліція активно застосовувала для розгону демонстрантів сльозогінний газ. Його дію відчули на собі й наші колеги: щоб не так сльозились очі, довелось дихати крізь змочену водою хустку.
 
 

Президент Асоціації медіаюристів Тетяна Котюжинська прикриває обличчя, щоб зменшити ефект сльозогінного газу
 
«Я здивований, наскільки коректно поводилась поліція, - каже професор Валерій Іванов, президент Академії української преси. – Ніхто не заважав роботі журналістів, ніхто не намагався забирати техніку, виставляти загорожі. Схоже, у Греції розуміють, що суспільство має право знати, що відбувається, а журналісти допомагають людям реалізовувати це право, збираючи та поширюючи інформацію».
 

 
Серед українських делегатів, що зараз перебувають в Афінах, шеф-редактор «Детектор медіа» Наталія Лигачова, виконавчий директор Інституту масової інформації Вікторія Сюмар, виконавчий директор Незалежної асоціації телерадіомовників Катерина М’ясникова, президент Асоціації медіаюристів Тетяна Котюжинська, член Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Тетяна Лебедєва, голова правління Інституту розвитку регіональної преси Олег Хоменок, директор Інституту медіа права Тарас Шевченко та інші.
 
Фото Олега Хоменка.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Олег Хоменок
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3242
Коментарі
8
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
http://paraska.info
5617 дн. тому
Грекам - респект и уважуха. Люди умеют отстаивать свои права и строить правительство.
Пожелание
5618 дн. тому
Автор публикации и автор фото - один и тот же человек. И он же в тексте, в списке тех, кто присутствует на форуме. Прям какой-то культ личности! Хи:) Поскромнее надо бы, глобальный медийник!:)
Олег Головатенко
5618 дн. тому
Ну от і хай порівняють стан економіки, рівень середнього класу і реакцію суспільства. В Україні і в Греції. Думаю, що той хто їздить на Майбахах і затикає рота Корчинському в ефірі ТРК Україна при слові "страйком", зараз сильно ризикує. Хоча вже десь напевно відчувають. Он ті, хто зазвичай об"єднуються перед розстрілом, вчора створили коаліцію. Добре, що у греків зараз євро, а не драхми. Тобто, обезцінити заощадження громадян наданням доларового кредиту МВФ не по зубах:). Але цікаво, грекам теж депозитів не віддають? Чи до цього ще не дійшло? :)
Мандай, так ты их фиг словишь: они с майбахов на Таврии пересядут.Эти ж там у них опыт перенимают :))
5618 дн. тому
мандай
5619 дн. тому
Начувайтеся такого в Києві раніш, ніж "зельонка полізе" - безкровних майданів вам більше не буде, срані НЛПшники! в нас в листопаді 2004 - го на тому майдані 8 штук баксів зкомсомолиои, і хер по тому знайшли! Більше вам такої радості не буде. ПОЙДУТ КЛОЧКИ ПО ЗАКОУЛОЧКАМ. ПОРВЕМ ВСЕХ КТО В МАЙБАХАХ, КАК ТУЗИКТРЯПКУ
астіномія
5619 дн. тому
ну канешна, медийнык это ты родной. и ты не там. прям скрипин какой-то
oops
5619 дн. тому
Не поняв. А хто з перелічених - медійники?
Навуходоносор Вавилонский
5619 дн. тому
Котюжинская, ты - прекрасна!!!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду