detector.media
09.12.2008 19:00
Українські медійники вдихнули сльозогінного газу в Афінах
Українські медійники вдихнули сльозогінного газу в Афінах
Делегати Глобального форуму з медіарозвитку стали свідками масових протестів у Греції.
Низка українських журналістів, медіаюристів та громадських діячів перебувають зараз в Афінах, де триває Глобальний форум із медіарозвитку. Вже третій день у столиці Греції відбуваються масові акції протесту, що розпочались після вбивства поліцейським 15-річного підлітка. Акції протесту супроводжуються зіткненнями з поліцією, підпалами автотранспорту, сміттєвих контейнерів, а також грабунками у крамницях. Основну групу протестувальників становлять неповнолітні підлітки.
 

 

 
9 грудня протестувальники зібрались на центральній площі біля будівлі парламенту, розпочавши закидати поліцію камінням та зірваними з дерев апельсинами. Поліція активно застосовувала для розгону демонстрантів сльозогінний газ. Його дію відчули на собі й наші колеги: щоб не так сльозились очі, довелось дихати крізь змочену водою хустку.
 
 

Президент Асоціації медіаюристів Тетяна Котюжинська прикриває обличчя, щоб зменшити ефект сльозогінного газу
 
«Я здивований, наскільки коректно поводилась поліція, - каже професор Валерій Іванов, президент Академії української преси. – Ніхто не заважав роботі журналістів, ніхто не намагався забирати техніку, виставляти загорожі. Схоже, у Греції розуміють, що суспільство має право знати, що відбувається, а журналісти допомагають людям реалізовувати це право, збираючи та поширюючи інформацію».
 

 
Серед українських делегатів, що зараз перебувають в Афінах, шеф-редактор «Детектор медіа» Наталія Лигачова, виконавчий директор Інституту масової інформації Вікторія Сюмар, виконавчий директор Незалежної асоціації телерадіомовників Катерина М’ясникова, президент Асоціації медіаюристів Тетяна Котюжинська, член Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Тетяна Лебедєва, голова правління Інституту розвитку регіональної преси Олег Хоменок, директор Інституту медіа права Тарас Шевченко та інші.
 
Фото Олега Хоменка.
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY