detector.media
12.11.2008 13:01
СБУ офіційно попередила Валерія Коновалюка щодо демонстрації російського фільму про конфлікт на Кавказі
СБУ офіційно попередила Валерія Коновалюка щодо демонстрації російського фільму про конфлікт на Кавказі
Служба безпеки України зробила офіційну заяву у зв’язку з проанонсованою народним депутатом України Валерієм Коновалюком за сприяння посольства Росії демонстрацією відеофільму.
 
«На шкоду національній безпеці України в основу відеосюжету покладено неправдиві твердження від російського інтернет-видання Россія.ру про нібито участь громадян України у російсько-грузинському конфлікті, які сфабриковані правоохоронними органами і спецслужбами Російської Федерації, та вже давно спростовані міжнародними експертами та міжнародними організаціями», - йдеться у документі.
 
У з'вязку з цим, «з метою попередження скоєння злочину Валерієм Коновалюком на шкоду національній безпеці України Служба безпеки відповідно до статті 7 Закону України "Про контррозвідувальну діяльність" офіційно застерігає Валерія Коновалюка».
 
Крім того, народного депутата викликали на допит у кримінальних справах, порушених за фактами витоку таємної інформації, яка складає державну таємницю, за статтею 328 Кримінального кодексу України.
 
Повідомляється також, що Валерія Коновалюка попереджено про відповідальність за розповсюдження підготовленої за сприяння російських спецслужб неправдивої інформації, яка не відповідає дійсності, поширення на цій основі вигаданих міфів, що створюють штучне напруження в українсько-російських добросусідських відносинах.
 
Нагадаємо, Валерій Коновалюк є головою комісії з розслідування фактів незаконного продажу зброї до Грузії. 11 листопада він заявив, що у грузинсько-російській війні брали участь 15 громадян України.
 
На 12 листопада проонансований показ фільму «Війна 08.08.08. Мистецтво зради». Як йдеться в анонсі, «фільм створений російським інтернет-телеканалом Россия.ру (Russia.ru) і присвячений подіям у Південній Осетії в серпні 2008 року. Картина містить рідкісні хронікальні кадри і свідоцтва очевидців». 
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY