Чернігівська міськрада злякалась громадських організацій і запроваджує акредитацію для журналістів

2 Листопада 2008
4302
2 Листопада 2008
21:15

Чернігівська міськрада злякалась громадських організацій і запроваджує акредитацію для журналістів

4302
Чернігівська міськрада злякалась громадських організацій і запроваджує акредитацію для журналістів
Чернігівська міська рада запроваджує акредитацію для журналістів. Про це йдеться в офіційному повідомленні, розміщеному на сайті ради із посиланням на заступника міського голови Станіслава Віхрова.
 
«Підставою для такого рішення став інцидент на засіданні сесії міської ради. Зі слів Віхрова, у засіданні сесії без запрошення і реєстрації брали участь представники громадської організації, видаючи себе за журналістів. Спочатку вони з відеокамерою працювали у коридорі, оскільки на вимогу не пред'явили журналістське посвідчення. За деякий час хлопці вже демонстрували  посвідчення "журналіст громадської організації" і вимагали допустити їх до сесійної зали, заявляючи про перешкоджання діяльності журналістів», - йдеться у повідомленні.
 
Пан Віхров назвав непорядною такою поведінку, адже «вже не першу сесію представники даної громадської організації намагаються потрапити на засідання, демонструючи посвідчення чи журналістів, чи "журналістів громадської організації", міняючи посвідчення буквально за годину».
 
Порядок акредитації готуватимуть юридичний відділ та відділ зв’язків із громадськістю міської ради.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4302
Читайте також
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Stasia
5642 дн. тому
Акредитація журналістів - норма. Не розумію, чому такий шум навколо цього здіймають? У Верховну Раду пройдете без акредитації? Це ж теж не секретний об'єкт :) Так ото ж... А щодо журналістів громадської організації... Громадська орагізація - що це за ЗМІ таке? Згадуючи про закони, дотримуйтесь їх самі...
владіс
5655 дн. тому
І що ж в тому поганого, якщо люди є громадськими журналістами? Засідання взагалі мають проходити відкрито для усіх бажаючих. Чи може міськрада Чернігова це секретний від народу об'єкт?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду