У Запоріжжі відбувся круглий стіл із питань подолання «джинси»

30 Жовтня 2008
9207
30 Жовтня 2008
08:54

У Запоріжжі відбувся круглий стіл із питань подолання «джинси»

9207
У Запоріжжі відбувся круглий стіл із питань подолання «джинси»
У Запоріжжі відбувся круглий стіл, присвячений можливості подолання «джинси» і організований Центром підтримки демократичних журналістських ініціатив, Запорізьким прес-клубом та Запорізьким національним університетом (ЗНУ) за підтримки Фонду розвитку ЗМІ Посольства США в Україні, повідомляє Інститут масової інформації.
 
Невтішний вирок виніс генеральний директор ТРК «Запоріжжя» Євген Сокульський: «Джинсу не можна перемогти, так само як і корупцію».  На думку ж молодої редакторки газети «Остров Свободы» Наталі Виговської, все залежить від самих редакторів та журналістів.
 
Власкор газети «Дзеркало тижня» Володимир Пісковий переконаний, що, по суті, вся журналістика є «джинсою» або «замовною», питання лише в тому, яке замовлення вона виконує: комерційне чи суспільне.
 
Спільної думки про те, що поки від «джинси» українській та запорізькій журналістиці  втекти не вдасться, дотримуються головний редактор газети «Суббота плюс» Богдан Василенко, оглядач газети «МИГ» Володимир Москаленко та головний редактор Всеукраїнського екологічного порталу Євген Солонина.
 
Професор школи журналістики Університету Тавсона (США), власний кореспондент New York Times Христина Демкович зазначила, що подолання можливе за умови солідарної журналістики. Якби редактори всіх ЗМІ домовилися розміщувати матеріали лише зі вказівкою на рекламний характер, компанії і піар-фахівці змушені були би грати за єдиними правилами. 
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9207
Теги:
Читайте також
28.10.2008 07:50
Ксенія Арова
, для «Детектор медіа»
12 441
23.10.2008 18:37
Николай Заказухин
, для «Детектор медіа»
15 025
20.10.2008 18:27
Николай Заказухин
, для «Детектор медіа»
37 352
13.10.2008 18:41
Ксенія Арова
, для «Детектор медіа»
14 587
25.09.2008 10:29
Ксенія Арова
, для «Детектор медіа»
16 063
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Мелитополь
5658 дн. тому
Хто тут? Кто автор текста? Ведь вывод сделать забыл: журналисты говорят, что не не могут избавиться от джинсы, потому что не хотят от не избавляться. Ведь как правильно сказал зарубежный эксперт, выход на самом-то деле есть... :)))
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду