Микола Княжицький: Роки за 3 ТВі отримає частку від 2% до 6-7%

14 Жовтня 2008
8917
14 Жовтня 2008
18:11

Микола Княжицький: Роки за 3 ТВі отримає частку від 2% до 6-7%

8917
Микола Княжицький: Роки за 3 ТВі отримає частку від 2% до 6-7%
ТВІ збирається показувати чоловічі серіали, запустити щоденну розмовну програму, побудувати студію з найкращими декорація в країні і зробити ще багато чого. Про ці плани розповів в інтерв’ю «ПіК України» генеральний директор каналу Микола Княжицький.
 
Читайте також першу частину інтерв’ю «Економічна криза більше вдарить по пресі».
 
- Яка мета стоїть перед вашим каналом? Як збираєтеся виживати, яких показників плануєте досягти?
Наша перевага в тому, що у нас є програмний продукт, який виробляє група, до якої входить наш канал. Тобто серіали – поки що це російські серіали «Менти», «Бандитський Петербург», «Павутина» і багато інших. Крім того, це ті серіали, які ми плануємо почати виробляти в Україні. У нас в цьому великий досвід, тому що один з наших акціонерів - пан Гусинський, точніше за компанію з ним афілійовані, але по суті близькі до нього, і у нього є досвід створення НТВ у Росії. І ще один акціонер - пан Кагаловський - економіст з дуже хорошим фінансовим досвідом, який дуже добре вміє рахувати гроші і тому, якщо він їх вкладає, – це виправдано. Тому що, працюючи колись в Росії і керуючи Економічним дослідницьким центром, де свого часу працювали разом з ним і Явлінський, і Гайдар, і багато інших відомих російських економістів, він був одним з перших, хто передбачив, скажімо, дефолт в Росії 1998 року. Потім був представником Росії в міжнародних фінансових організаціях – в Міжнародному валютному фонді. Це людина, достатньо сильно інтегрована в економічні процеси, що відбуваються в світі. Якщо ці дві люди об'єдналися для того, щоб вкладати гроші сюди, – це вигідно і з професійного і з фінансового погляду.
 
- Але мета ж якась визначена? Яку частку плануєте взяти?
- Поставлена, але вона варіюється. Наша головна мета – досягти максимальної кількості глядачів, але коли ми зможемо це зробити і як – тут є багато різних шляхів, над якими ми працюємо, і я можу сказати, що звичайно кожному телеканалу рано чи пізно хотілося коли-небудь стати першою кнопкою. Нам теж цього хочеться.
 
- Це реально?
- Це реально, але не відразу. А на час виходу в точку беззбитковості, я думаю, що частку від 2 до 6-7% ми зможемо отримати тим чи іншим способом.
 
- В який період часу?
- Років за три.
 
- Про плани на майбутнє розкажи, будь ласка.
- По-перше, у нас буде багато чоловічих серіалів, які випускає наша група, - я про це говорив. Окрім цього ми запускаємо лінійку новин і розмовну програму, щоденну, яка йтиме встик лінійці новин.
 
- Хто буде ведучим?
- Поки що не вирішили, але думаю, що впродовж найближчих двох тижнів це буде відомо.
 
- Це буде політичне ток-шоу?
- Політичні теми там будуть теж, але це не буде винятково політичне ток-шоу. Буде підсумкова програма Віталія Портникова і буде програма розслідувань, яку готує Богдан Кутєпов. Ось поки все. Потім запускатимемо нові програми. Для цього ми будуємо велику студію - вже закінчуємо і робимо величезні, божевільні декорації. У нас будуть найкращі декорації в країні. Тобто ми робимо небагато, але стараємося це зробити добре.
 
- Не можу не запитати про російських менеджерів. Тобі довелося попрацювати з Дмитром Кисельовим на ICTV. Тепер з Євгеном Кисельовим. З чим ця пристрасть до залучення російських колег пов'язана, і чи виправдовує себе?
- Ну, по-перше, це не завжди моя пристрасть. Що стосується Євгенія Кисельова – це було рішення акціонерів, які вважають, що у нього достатньо великий досвід в керівництві телебаченням у Росії і було б непогано, щоб він працював тут. Що стосується російських менеджерів – я вважаю, що медіа – інтернаціональні. І коли я працював в «Газеті 24», я туди запрошував поляка Гжегожа Гаудена, інший медіа-проект я робив з Міхалом Пролетовським, який зараз віце-президент Інтерфаксу в Москві, я багато співпрацював і з американцями. Просто росіян у нас більше знають і це завжди впадає у вічі. А виправдано чи ні? Думаю, що з погляду організації процесу, той досвід, який був у Дмитра і той, який є у Євгена, в принципі корисний для українських журналістів. Тому що і перший і другий, безумовно, дуже сильні тележурналісти і дуже сильні професіонали. Тому я не бачу тут нічого невиправданого. Я вважаю це тільки позитивним процесом. І ми тут не оригінальні. Ось Савік Шустер теж ніби як російський і інтегрувався.
 
- Але вже набрид.
- Може і набрид, але гроші йому платять і рейтинги він збирає.
 
- А в чому феномен Шустера?
- У тому, що він себе зумів позиціонувати не як росіянина, а як людину світу, який не втручається в процеси, а є якраз таким ідеальним модератором. Тобто він не стає ні на чию позицію і вміє абстрагуватися від усього. Українським ведучим це складно зробити, тому що вони є громадянами своєї країни і, звичайно, мають якісь політичні погляди і вподобання. Той образ людини, яка не є громадянином країни, така собі людина світу, який Шустер створив собі в Україні, спрацював. Я думаю, що в цьому головний феномен.
 
- У чому основна проблема сучасної української журналістики?
- Мені здається, що з професійної точки зору досі наша журналістика відстає. Тому що ми свого часу замінили систему, в якій була одна думка, на систему, в якій є багато думок, але сам журналіст ці різні думки не аналізує і не вибирає і не ставиться до них критично. З цим проблема. Але я думаю, що це зміниться. Я не так давно читав лекцію на першому курсі журфаку і був приємно вражений питаннями і тим, як ці діти поводилися. Вони народилися, коли Україна стала незалежною. Вони абсолютно вільно мислять. Але свобода - це ж ще і відповідальність. Тобто вони, крім того, що вільно мислять, не бояться, вони намагаються логічно вибудувати свою думку, вони знають, чого хочуть. Мені здається, що і на журналістиці це позначиться позитивно. Інша річ, і я їм говорив, що якщо раніше, навчаючись на журналістиці, можна було сподіватися на хорошу роботу, тому що був один канал, дві газети, то зараз кожна людина – журналіст, така кількість блогів. Цією професією володіє вже практично кожна людина, тому що журналістика стала громадянською і відкритою і мені здається - це вплине на зміст і на саму її суть. Журналістика перетвориться на такий собі обмін думками і обмін контентом.
 
-         А можна журналістиці навчити?
- Звичайно. Можна навчити і азам професії, можна навчити і розвиватися. А якщо людина розвивається, то вона рухається вперед і вже сама вчиться далі.
 
- Зараз всі медіаменеджери скаржаться, що немає, мовляв, кадрів...
- Просто стало більше ЗМІ. Думаю, що кількість людей, які вміють працювати, теж достатньо велика, але їх відсоток у кожному медіа зменшився, тому що медіа стало більше.
 
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Лєна Локоша, для «ПІК України»
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8917
Коментарі
6
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
А что, плясал??????
5684 дн. тому
Кто там сказал, что Коля голяком перед инвесторами плясал на столе? Правда? Колитесь! Видео есть? Выставляйте... Хоть какая развлекуха будет:))))))))))))))))))))
5684 дн. тому
2 Інсайдер Який результат?!!!!!!! Конкретно, плзззз....
5684 дн. тому
Колян, ща тебе Киселев хвост прищемит, что интервью без его разрешения раздаешь...
Інсайдер
5684 дн. тому
Як би не критикували Княжицького, як би не звинувачували у гріхах (а хто без гріха?), але він дає результат.
5685 дн. тому
6-7 процентов? это Княжицкий может инвесторам обещать или даже голяком сплясать перед ними на столе чтоб декнег больше дали
5685 дн. тому
гы-гы-гыыыыыы...Или мы не знаем ЧЕМ ЗАКАНЧИВАЮТСЯ ВСЕ Колины грандиозные проекты.... ыыыыыыыыыыыыыы... ржунимагу
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду