ICTV прибрав з прайму інтерактив, позбавивши себе близько $500 тисяч щорічних надходжень

13 Жовтня 2008
14225
13 Жовтня 2008
14:38

ICTV прибрав з прайму інтерактив, позбавивши себе близько $500 тисяч щорічних надходжень

14225
ICTV прибрав з прайму інтерактив, позбавивши себе близько $500 тисяч щорічних надходжень
Канал ICTV припиняє показ інтерактивних проектів (замовлення мелодій для мобільного телефону через «Мобільну крамничку», купівля-розіграш товарів за принципом «Лот виграє найменша унікальна ціна» тощо). Цю інформацію «Телекритиці» підтвердив маркетолог-аналітик каналу Олесь Науменко, уточнивши, що від інтерактиву звільнили увесь прайм-тайм по буднях та вихідних (в офф-праймі проекти залишаться). Пояснити причини такого рішення пан Науменко не зміг, обмежившись словами, що це є поза його компетенцією.
 
Зв’язатися з керівниками каналу для отримання коментарів поки що не вдалося, оскільки вони виїхали до Канн на телеярмарок MIPCOM.
 
Телепродажі та інтерактив дозволяють телеканалам заробляти гроші, обходячи встановлене законодавством обмеження щодо показу прямої реклами (не більше 15% ефірного часу).  Надходження від цих проектів у ICTV невеликі (у 3-4 разів менші за дохідність прямої реклами), зате власні: інтерактив виробляє компанія «Нова комерційна телегрупа» (НКТ), що входить до холдингу Віктора Пінчука, у той час як пряму рекламу продає сейлз-хаус «Інтер-реклама» групи «Інтер».
 
Навряд чи канал сподівається значно розширити програмний продукт – інтерактив займав в ефірі небагато часу, близько 1-2 хвилин на годину. Можна припустити, що канал вирішив підвищити свої глядацькі рейтинги, адже телеперегляд інтерактиву набагато нижче за показники звичайного програмного продукту. Проте «рекламні» рейтинги, за якими продається рекламний час (WGRP), це не підвищить. «На загальний обсяг рекламного часу та на його вартість зняття інтерактиву ніяк не вплине», - запевнила «Детектор медіа» директор «Інтер-реклами» Людмила Кот.
 
За інформацією «ТК», інтерактив приносив ICTV близько $1 млн щороку. Таким чином, прибравши його з прайму буднів та вихідних, канал залишився щонайменше без $0,5 млн.
 
«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
14225
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду