Нацрада помітила, що одна й та сама провидиця одночасно відповідає на платні дзвінки на різних каналах

7 Квітня 2010
16277
7 Квітня 2010
19:28

Нацрада помітила, що одна й та сама провидиця одночасно відповідає на платні дзвінки на різних каналах

16277
Нацрада помітила, що одна й та сама провидиця одночасно відповідає на платні дзвінки на різних каналах

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення на засіданні 7 квітня ухвалила рішення про проведення позапланової перевірки ДКП ТРК «Київ».

 

Рішення про перевірку було прийняте на підставі моніторингу Нацради, який зафіксував «трансляцію інтерактивних передач, в яких пропонується отримання інформації в телефонному режимі за гроші».

 

У передачах  «Знаки долі» на ТРК «Київ» 22 грудня 2009 року з 00.30 до 01.24 і «Таємниця долі» на телеканалі ТЕТ, яка йшла у цей же день з 00.08 до 06.01, брала участь одна й та сама людина - Валентина Нікитенко.

 

«Одночасна трансляція інтерактивних програм на різних каналах за участю однієї і тої самої людини означає те, що принаймні на одному  з них транслювалась передача в запису, а не в режимі прямого інтерактивного ефіру. При цьому під час обох передач глядачам пропонувалося здійснювати платні дзвінки для отримання інформації. Оголошувала цю інформацію учасниця обох передач - Валентина Нікитенко», - ідеться у висновках моніторингу.

 

Також зазначається, що жодна з програм не містила попередження про те, що програма йшла в запису. А відтак така форма діяльності є навмисним уведенням в оману глядачів і може мати ознаки карного злочину - шахрайства.

 

Призначивши перевірку ТРК «Київ», Нацрада водночас перенесла питання про проведення позапланової перевірки телеканалу ТЕТ, оскільки нещодавно на каналі відбулася планова перевірка. За словами представника каналу, пояснення щодо «Таємниці долі» канал уже надав, програму знято з ефіру. Питання щодо телеканалу ТЕТ перенесено до розгляду результатів планової перевірки, яке має відбутися на найближчих засіданнях регуляторного органу.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
16277
Теги:
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
чупакабра
5135 дн. тому
а не соромно все це крутити?
mmm...
5135 дн. тому
Оце так проблема! Хтось з дівчаток нацради влетів на дзвінок?))
Глядач
5135 дн. тому
Який жах. Треба що б у цю ситуацію терміново втрутилась Анна Герман.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду