У ЄС хочуть заборонити використовувати сексуальних жінок у рекламі

12 Вересня 2008
9379
12 Вересня 2008
15:08

У ЄС хочуть заборонити використовувати сексуальних жінок у рекламі

9379
У ЄС хочуть заборонити використовувати сексуальних жінок у рекламі
Члени Європарламенту планують заборонити рекламним агенціям Євросоюзу використовувати образи жінок у якості сексуальних об’єктів, повідомляє Rol.ru.
 
Це означає, що європейці більше не побачать рекламу з привабливими жінками, які рекламують парфуми й коштовності, а також сексуальних домогосподарок на кухні. Забороні підлягають і сексистські зображення чоловіків, наприклад, як у рекламі одного з прохолоджувальних напоїв, де зображений напівоголений будівельник, який припав до заповітної пляшечки.
 
Комітет Європарламенту із захисту прав жінок закликав усі країни ЄС використовувати існуючі закони про заборону сексизму і дискримінації для контролю рекламних агентств.
 
На думку активістів комітету, коли чоловіки і жінки демонструються у настільки стереотипному вигляді, це призводить до того, що в інших контекстах потім стає складно побачити справжні суть і можливості і чоловіків, і жінок.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9379
Теги:
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Серж
5724 дн. тому
сексизм, дискриминация, политкоректность - зануды! идеальное общество - это толпа бездушных роботов?
copywriter
5726 дн. тому
Цікаво, як визначати ступінь сексуальності: сексуальна жінка в кадрі чи не сексуальна?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду