Ігор Курус про позов Томенка-Олійника: «Спортивний канал нікуди не зникає, він буде під логотипом К1»

4 Вересня 2008
25758
4 Вересня 2008
21:14

Ігор Курус про позов Томенка-Олійника: «Спортивний канал нікуди не зникає, він буде під логотипом К1»

25758
Ігор Курус про позов Томенка-Олійника: «Спортивний канал нікуди не зникає, він буде під логотипом К1»
Перший заступник голови Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Ігор Курус вважає, що надання дозволу на обмін логотипами не означає переміщення каналу «Мегаспорт» на частоту К1 і навпаки. Про це він сказав, коментуючи  звернення народних депутатів Миколи Томенка та Святослава Олійника (обидва – БЮТ) з позовною заявою до суду стосовно рішення Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення щодо внесення змін до ліцензії телеканалів «Мегаспорт» та «К1». Нагадаємо, претензії народних депутатів стосуються зникнення єдиного ефірного всеукраїнського спортивного телеканалу, адже з 1 вересня «Мегаспорт» та К1 де-факто помінялись частотами.
 
 «Громадяни України мають право звертатися в суд, - сказав пан Курус. - Якщо позивачі доведуть у суді, що їхні права чи свободи обмежено, то суд, імовірно, прийме рішення на їхню користь. Національна рада в цій справі є тільки транзитером: ми виконали те, що й мали виконати: зафіксували зміни до ліцензії. Є власник каналу, який вирішив поміняти логотипи. Ми лише задовольнили його прохання – зафіксували зміну. Якщо суд прийме рішення, що такими діями власника каналу порушено права певних громадян – ми виконаємо рішення суду».
 
На зауваження, що свої ефірні частоти канал «Мегаспорт» отримав на форматному конкурсі, тобто під концепцію спортивного каналу, пан Курус поставив зустрічне питання: «А може буде спортивний канал із логотипом К1? Якщо брати правову логіку, то ми не маємо права вказувати власникові каналу,  під яким логотипом йому мовити. Припустімо, він вважає, що К1 як спортивний канал буде ліпше продаватися, більше зацікавить глядача. А хіба не може бути  канал кіно з логотипом «Мегаспорт»? Може, раптом власник там збирається кіно про спорт показувати? Нацрада не прийняла жодного рішення стосовно того, щоби перемістити спортивний канал з частот «Мегаспорту» на частоти К1».
 
Також Ігор Курус сказав, що Нацрада реагуватиме на спроби вилучення «Мегаспорту» з універсальної програмної послуги (УПП) кабельними операторами. «Зараз ми отримуємо інформацію, що деякі кабельні оператори здійснюють перекомутацію каналів. Тільки ми отримаємо офіційне підтвердження цієї інформації – одразу реагуватимемо. Бо це неправильно. Бо в УПП є спортивний канал «Мегаспорт». Ми не приймали жодного рішення щодо перекомутації цих каналів. Так що спортивний канал нікуди не зникає, він тільки буде під логотипом К1», - сказав Ігор Курус.
 
Подивитись онлайн ефір каналів К1 та «Мегаспорт» та пересвідчитись у незмінності їхньої тематики можна тут і тут.
 
«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
25758
Читайте також
Коментарі
26
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
дмитрий харьков
5702 дн. тому
ИНТЕР -ВЛАДЕЛЕЦ К-1 И МЕГАСПОРТА ЭТО СВИНЬЯ №1 НАЦРАДА -СВИНЬЯ №2
За идею
5707 дн. тому
Информацию о господине Курусе необходимо продублировать на сайте Президента. Может сделает выводы. Это же его квота. Сколько можно издеваться над телевидением и радио.
умник
5707 дн. тому
Томенко и Олiйник работают на Богуцкого по этой схеме. Очнитесь, люди, Сашенька боится, что его ICTV придет жопка, если такой мощный канал, работающий по мужской целевой, как К1, получит большую зону охвата. все тут белыми нитками шито. Спортсмены, идите в... спортзал!
Барбос
5708 дн. тому
А Барбосу - не пофіг. К1 стане подбним на Новий чи СТБ (НТН - це майже копія ICTV). І піде жара у войнушку далі за ідеї ницого телебачення для люмпену. А спорт - це уділ естетів, а не барбосів. Амінь
Семен
5709 дн. тому
Пусть Курус включит ТВ и посмотрит кино про спорт на К1, а нам верните футбол на Мегаспорте. Ведь это был не кабельный, а эфирный канал. В кабеле Мегаспорт может и остался, но сколько зрителей потерял. Да и Курус удивил. Знает он разницу между эфирным и кабельным каналом? Или такая мелочь на цену не влияет?
Микола
5709 дн. тому
вибачте, кніпочка запала
Микола
5709 дн. тому
Курус&Насрада - суцільний телерадіовипердос!
Микола
5709 дн. тому
Курус&Насрада - суцільний телерадіовипердос!
Микола
5709 дн. тому
Курус&Насрада - суцільний телерадіовипердос!
Микола
5709 дн. тому
Курус&Насрада - суцільний телерадіовипердос!
Андрій
5709 дн. тому
Цікаво говорить Курус: "Нацрада не прийняла жодного рішення стосовно того, щоби перемістити спортивний канал з частот «Мегаспорту» на частоти К1". Як жи ш тоді так сталось, що по всій Україні, в людей на місці "Мегаспорту" тепер не той самий, що був "Мегаспорт" тільки зі зміненим логотипом "К1" (так як би мало бути зі слів циніка Куруса), а цілий "К1", "во всей красе"!!!
Андрій
5709 дн. тому
Я після цього всього що сталось з "Мегаспортом", "К1" - зненавиджу!!!
Веталь
5709 дн. тому
Народ удаляйте К1 из списка своих программ, пусть рейтинг этого {CENSORED} падает.
гыдота
5709 дн. тому
Когда это ООО "Курус и партнёры" уже прикроют... абсолютно ненужный орган государства - Нацсовет. С появлением этого органа на Украине в области тв и радио свободу слова заменили на нац-цензуру, демократизм на диктатуру одной из идеологий, рынок на чистую коррупцию. Уже поколения работающих в медиа сменились, а Курусы сидят в этом рассаднике коррупции безсменно, похоже уже сами экспортируют коррупцию в соседние ведомства. Вот так круговая порука свидомого чиновництва и живёт.
Profi
5709 дн. тому
А следующей сменов логотипов запланирована смена К1 и НТН ;) У НТНа покрытие по-больше чем у "Мегаспорта" было. Безлюдная по-сути , толкает свое детище , что б смыть позор , приобретённый при ее участии в проекте К1 - не представляющий из себя НИЧЕГО !!! Не удивлюсь , что в итоге К1 поменяется логотипами с Интером . Да , дядя Курус ? А что тут такого ? Собственнику ведь виднее ? КУРУС - А СКОЛЬКО ЭТО СТОИТ , в чемоданах ? (ГНАТЬ ЭТУ НАЦРАДУ НАДО - СРАНЫМИ ВЕНИКАМИ!!!)
otar
5709 дн. тому
denis, Телекритика першою написала про обмін логотипами, і найдетальніше, до речі. На жаль, новина-повідомлення пропала під час аварії на сервері, але стаття є http://www.telekritika.ua/media-rinok/vlasnist/holdings/2008-07-31/39798 . Тому закиди до ТК, що ми "довго мовчали", абсолютно несправедливі. До речі, про ймовірність обміну частотами між цими двома каналами ми писали ще в 2007 році.
denis
5709 дн. тому
otar, а Вы ещё обратитесь за комментариями к Безлюдной (я тут не поленился порыл ин-нет: угробить Мегаспорт - это её давняя заветная мечта). Меня, если честно возмущает, почему ТК долго молчала. Ну за Нацсовет понятно - там всё "куплено".
таточка
5709 дн. тому
как всегда Курус врет безбожно!!! Опять виноваты кабельщики? И снова за действия Этого гомнодина? Что значит "официйне повидомлення"? Что касается универсалки, то всем известно - это эфир и как бы кабельщик не старался, а с эфира на этих частотах идет то, что идет. И если в Донецке на 27 канале было ОДТРК и К1, то сейчас ОДТРК и ... К1, но только с программами Мегаспорта!!! Канал УРЕЗАЛИ для Дончан и не только для них! И кабельщики здесь не причем!!! Томенко молодец и желаем ему удачи - ПОСТАВЬ ИХ НА МЕСТО!!!
otar
5709 дн. тому
denis, дякуємо за пропозицію, "розслідування" вже давно проводиться, все таємне стане явним)
denis
5709 дн. тому
а Телекритике слабо провести своё расследование? Тут много сил не нужно, позвоните в Концерн РРТ и в Укртелесеть, они вам расскажу где и кто сейчас вещает. Помогите Курусу, а то он ничего не знает. Телефоны вам дать?
expert
5709 дн. тому
Цією відповідью Нацрада повністю дискредитувала себе. Віталію Федоровичу, Ви маєте відреагувати, відсидітись, або прикритись такими заявами - це не по-чоловічому і не професійно. І справа не в позові. Дійсно, з 1 вересня ТК "Мегаспорт" зник не тільки з етеру, а і з універсальних пакетів кабельщиків. Ви про це знаєте. Немає потреби чекати так званого "офіційного повідомлення". Якщо навідь припустити, що Нацраду ввели в оману, як на мою думку, Вам треба не займати позицію очикування, а рішуче відреагувати. Будьте мужні в кінці кінців, і перестаньте дозволяти "хлопчику" робити такі смішні заяви.
5709 дн. тому
Сабаки, верните Мегаспорт!!!!
Ivan
5710 дн. тому
Cорри за дубль! Кнопочка запала-)
Ivan
5710 дн. тому
Интересный коментарий Курус, самое главное в тему :) C 1 cентября со сменой каналов, на бывшем мегаспорте, а ныне к1 - спорт пряv сутками и идет:) Теперь наверно просмотр сериалов и бексконечных топшов и есть спорт???
Александр
5710 дн. тому
Чем больше слушаю пана Куруса, тем больше напоминает его речь хамелеона. В любой ситуации принимает окраску которая более выгодна, чтоб не пострадать безобидному "мальчику". Кто кость бросит, тот и частоты получит...
baranova
5710 дн. тому
Коментар пана Куруса чудово вписався би в енциклопедію, на букву Ц - як приклад для статті "цинізм".
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду