Розпочався набір на другий рік навчання проекту «Журналістика цифрового майбутнього»

1 Вересня 2008
5157
1 Вересня 2008
18:24

Розпочався набір на другий рік навчання проекту «Журналістика цифрового майбутнього»

5157
Розпочався набір на другий рік навчання проекту «Журналістика цифрового майбутнього»
Благодійний Фонд «Розвиток України» разом із Національним Університетом «Києво-Могилянська Академія» розпочинають набір на другий рік навчання освітнього проекту «Журналістка цифрового майбутнього». 
 
Набір слухачів триватиме до 19-го вересня. Навчання розпочнеться з 6-го жовтня. Курс триватиме десять місяців і після  успішного закінчення слухачі отримають сертифікати. Це програма післядипломної освіти, не спрямована на отримання учасниками додаткового ступеня чи кредитів. Основний акцент учбової програми зроблений на ознайомлення з сучасними цифровими технологіями, новими бізнес-моделями для медійного бізнесу та вироблення якісного контенту для різних типів медіа.
 
Універсальність програми полягатиме в тому, що слухачі матимуть нагоду не лише вдосконалити свої знання та навички у традиційному для них типу медіа, а працюватимуть у мультиплатформному середовищі, що поєднуватиме традиційні медіа та нові медіа. Це відповідає вимогам часу та запитам аудиторій, підніме рівень знань та навичок учасників, підвищить їх конкурентноздатність на ринку. 
 
Для подачі документів необхідно зайти на сайт http://www.dfj.com.ua/ заповнити аплікаційну форму, разом з листом підтримки від роботодавця та творчими доробками потрібно занести за адресою 04070, м. Київ, вул. Волоська, 8/5, к. 4-404 Могилянська школа журналістики, Програма «Журналістика цифрового майбутнього».
 
Документи потрібно подати до 19-го вересня.  
 
Також 16 вересня відбудеться День відкритих дверей, де організатори програми підведуть підсумки першого року навчання та розкажуть про плани на майбутнє.  
 
Контакти:
Світлана Панюшкіна – керівник Програми, БФ "Розвиток України", тел.(044) 502-52-16, (050) 348-47-43, spanushkina@fdu.org.ua
 
Євген Федченко, к. політ.н., доцент – директор Програми, Руслан Дейниченко – виконавчий директор, Юрій Панін – технічний директор
тел./факс +38 (044) 463-77-02, info@dfj.org.ua
 
Навчальний план програми:
 
Модуль 1
Нові медіа: сучасний стан та перспективи розвитку. Відмінності між традиційними та новими медіа. Аудиторії нових медіа. Нові вимоги до контенту та нові інструменти для збору та обробки інформації. Принципи конвергованої журналістики та професійні стандарти.
6 - 10 жовтня 2008 р.
Модуль 2
Новини в мультимедійному світі. Тексти для традиційних і нових медіа. Одна історія для багатьох медіа. Формати цифрових новин. Основні вимоги до текстів. Етичні стандарти новин. Авторське право.
3 - 7 листопада 2008 р.
Модуль 3
Мульмедійне відображення контенту у web 2.0. Створення, підтримка та просування власного блоґу.
8 - 12 грудня 2008 р.
Модуль 4
Аудіо на Інтернеті: від подкасту до радіостанції. Аудіоблоги. Основні аудіо пакети. Обладнання. Аудіо банки та інші ресурси.
19 - 23 січня 2009 р.
Модуль 5
Новини на відео: зйомка, монтаж, завантаження, збереження, розповсюдження. Streaming video. Відеоблоги (влоґи). Розповсюдження відео в мережах мобільних операторів.
9 - 13 лютого 2009 р.
Модуль 6
Використання графіки в нових медіа. Цифрова фотографія. Інфографіка. Адаптація графіки для різних медіа. Фотобанки. Фотографії, зроблені користувачами (user-generated content). Обробка зображень для використання різними медіа. Етика зображення.
2 - 6 березня 2009 р.
Модуль 7
Журналістське дослідження за допомогою комп’ютерних технологій.
6 - 10 квітня 2009 р.
Модуль 8
Економіка, бізнес-моделі нових медіа. Управління конверґованим ньюзрумом. Реклама нових медіа.
18 - 22 травня 2009 р.
Модуль 9
Фінальний індивідуальний проект: підготовка, презентація, обговорення. Вручення сертифікатів.
29 травня 2008 р.
Модуль 10
Знайомство з зарубіжним досвідом.
20-27 червня 2009 р.

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5157
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду