У майбутньому журналістам доведеться універсалізуватись

26 Грудня 2007
15605
26 Грудня 2007
12:42

У майбутньому журналістам доведеться універсалізуватись

15605
У майбутньому журналістам доведеться універсалізуватись
Основу журналістики майбутнього складатимуть універсальні фахівці, зазначали учасники майстер-класу, що пройшов у Києво-Могилянській академії у рамках програми «Журналістика цифрового майбутнього».
 
На засідання наголошувалось, що майбутнє журналістики за конвергенцією, тобто коли один репортер продукує контент для різних типів медіа.
 
Прихід конвергентної журналістики – неминучий і це підказує досвід західних ЗМІ. Передумови конвергенції – занепад «старих медіа», нові канали комунікацій(цифрові телефони, Інтернет, інше), поява нових медіа (Інтернет-ЗМІ, цифрове мовлення, створення персоналізованого контенту), інтерактивність (користувачі можуть брати участь у створенні контенту).
 
Працювати в умовах конвергентної журналістики простіше буде універсальним журналістам. Як визначили учасники майстер-класу, такий журналіст повинен, насамперед, вміти визначати, що для якої історії краще, який тип медіа краще розкаже цю історію, і через який тип медіа його аудиторія краще сприйме цю історію.
 
Щоб подати історію в найкращому варіанті, журналіст повинен мати навички для різних типів медіа: насамперед, уміти писати для різних типів ЗМІ, мати навички інтерв’юера, уміти відбирати факти, обробляти аудіо та відео, знатись на фотографуванні та графічному дизайні.
 
Саме цьому навчаються 25 журналістів – учасників програми «Журналістика цифрового майбутнього». Навчання відбувається безкоштовно за сприяння благодійного фонду «Розвиток України» (Систем Кепітал Менеджмент).
 
Перший випуск студентів «Журналістики цифрового майбутнього» запланований на липень наступного року.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
15605
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Ой_Лі
5968 дн. тому
Чергове надування мильної бульбашки прогнозів. Media is the message for news only.
Вася
5969 дн. тому
Это все равно, что сказать; "В будущем музыкант должен играть на многих инструментах". Это правильно, но у одних есть талант, а у других только навыки. Известно, что виртуоз играет все-таки на одном. Хотя имение никогда никому не мешает.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду