«Комсомольская правда» опублікувала «русофобське» «фото» Маккартні з Ющенком

27 Серпня 2008
6152
27 Серпня 2008
09:04

«Комсомольская правда» опублікувала «русофобське» «фото» Маккартні з Ющенком

6152
«Комсомольская правда» опублікувала «русофобське» «фото» Маккартні з Ющенком
26 серпня веб-версія російської газети «Комсомольская правда» опублікувала статтю «Поп-политика: рубаха-битл» за підписом Леоніда Захарова, в якій розміщене фото співака Пола Маккартні із Президентом України Віктором Ющенком. На вишитій білим сорочці, яку тримає в руках Маккартні, за допомогою монтажу вміщений напис «Дякую тобі, Боже, що я не москаль». Приводом для статті стало саме придбання британським співаком цієї сорочки.
 
 
 
«Во время недавнего визита Маккартни в Киев (а у визитов Маккартни такой статус, что они должны восприниматься чуть ли не как всемирная поддержка курса той страны, где он выступает) ему на фотографировании была подсунута рубашонка с надписью, которая, по убеждению украинского руководителя, должна поставить жирный крест на реваншистских помыслах Москвы: «Спасибо тебе, Боже, что я не москаль!», - ідеться у статті.
 
Як джерело фото вказаний сайт однієї з фірм-виробників програмного забезпечення. Насправді ж російське видання запозичило це фото на сайті українського сатиричного інтернет-видання «Дурдом». Ознаки монтажу на картинці можна побачити неозброєним оком. В оригіналі фото має такий вигляд:
 
 
Після численних зауважень читачів статтю було знято з сайту газети, проте українські блоґери зберегли копію сторінки.
 
«Дурдом благодарит "Комсомольскую правду" за отличное настроение. Также мы рады, что наши российские коллеги уже исчерпали реальные основания для воспитания в россиянах украинофобии», - йдеться у відозві Інтернет-видання «Дурдом» із приводу цієї публікації.
 
«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6152
Теги:
Коментарі
6
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Лель
5556 дн. тому
DimOК // 27.08.2008 14:39:58 --------ответ: это мечта моя... чтоб все русские выехали... особенно из восточных областей.. их же туда заселили после голодомора.. их там до этого не было. это не их родина. это я не придумал. это рассказывал историк по радио в прямом эфире. те, кто любит эти места, мож пусть останутся.. а так... пусть все едут.. может это можно назвать моей фантазией. взялась откуда-то. давно. я не со злости никакой. просто интересно что бы получилось.. а как оно без них.. интересный эксперимент! вообще.. бабушка (1913г.р.) рассказывала, что когда маленькой была, никто в селе не пил. на праздники мужчины выпивали 1-2 рюмки. землю имели - работали.. водка у меня ассоциируется с русскими.. почему по-русски пишу? а я и по-украински могу, и по-русски.. и по-английски, -голландски, -польски. сейчас просто по-русски.
the best
5691 дн. тому
скільки тих кацапів не відправляй - хрен їдуть
ighorka
5692 дн. тому
А в России ещё остались вменяемые: http://yun.complife.ru/miscell/norussia.htm
DimOKu
5692 дн. тому
По тебе вже виїхала тачанка батька Махна.
DimOК
5692 дн. тому
Ну что ж, посмотрим, как запоёт страна, когда русские покинут Украину, оставив бідлоту саму с собой))) Ох, Хохляндия))
5692 дн. тому
Гы!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду