detector.media
27.08.2008 09:04
«Комсомольская правда» опублікувала «русофобське» «фото» Маккартні з Ющенком
«Комсомольская правда» опублікувала «русофобське» «фото» Маккартні з Ющенком
26 серпня веб-версія російської газети «Комсомольская правда» опублікувала статтю «Поп-политика: рубаха-битл» за підписом Леоніда Захарова, в якій розміщене фото співака Пола Маккартні із Президентом України Віктором Ющенком. На вишитій білим сорочці, яку тримає в руках Маккартні, за допомогою монтажу вміщений напис «Дякую тобі, Боже, що я не москаль». Приводом для статті стало саме придбання британським співаком цієї сорочки.
 
 
 
«Во время недавнего визита Маккартни в Киев (а у визитов Маккартни такой статус, что они должны восприниматься чуть ли не как всемирная поддержка курса той страны, где он выступает) ему на фотографировании была подсунута рубашонка с надписью, которая, по убеждению украинского руководителя, должна поставить жирный крест на реваншистских помыслах Москвы: «Спасибо тебе, Боже, что я не москаль!», - ідеться у статті.
 
Як джерело фото вказаний сайт однієї з фірм-виробників програмного забезпечення. Насправді ж російське видання запозичило це фото на сайті українського сатиричного інтернет-видання «Дурдом». Ознаки монтажу на картинці можна побачити неозброєним оком. В оригіналі фото має такий вигляд:
 
 
Після численних зауважень читачів статтю було знято з сайту газети, проте українські блоґери зберегли копію сторінки.
 
«Дурдом благодарит "Комсомольскую правду" за отличное настроение. Также мы рады, что наши российские коллеги уже исчерпали реальные основания для воспитания в россиянах украинофобии», - йдеться у відозві Інтернет-видання «Дурдом» із приводу цієї публікації.
 
«Детектор медіа»
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY