Заступник голови Держтелерадіо Олександр Курдінович заперечує наявність цензури на Дніпропетровській ОДТРК

27 Березня 2007
8407
27 Березня 2007
12:13

Заступник голови Держтелерадіо Олександр Курдінович заперечує наявність цензури на Дніпропетровській ОДТРК

8407
Заступник голови Держтелерадіо Олександр Курдінович заперечує наявність цензури на Дніпропетровській ОДТРК

«ТК» вже повідомляла про конфлікт на  Дніпропетровській обласній телерадіокомпанії між частиною колективу і виконуючою обов’язки генерального директора Вікторією Шиловою. Зокрема, в колективному листі працівників ОДТРК йшлося про неправомірні дії пані Шилової. ЇЇ звинувачували у запровадженні цензури, тиску на колектив та перевищенні повноважень, що призвело до недопущення виходу в ефір телекомпанії «Громадське слово». Минулого тижня Вікторію Шилову призначено генеральним директором Дніпропетровської ОДТРК.

 

Юристи Державного комітету телебачення та радіомовлення вивчали ситуацію на Дніпропетровський ОДТРК. Нараз перевірка комітету завершена, тому заступник голови комітету Олександр Курдінович погодився прокоментувати призначення Вікторії Шилової та результати вивчення ситуації Держкомтелерадіо.

 

«Коли Вікторія Шилова упродовж двох місяців виконувала обов’язки директора, вона довела, що є ефективним керівником. Вона змогла зберегти державі частоти в праймовий час мовлення на Дніпропетровській ОДТРК. Всі показники пішли вгору. Ми отримали листи підтримки з Дніпропетровської обласної державної адміністрації, від Дніпропетровської облради. Виходячи з цього всього ми прийняли рішення про її призначення на цю посаду», - зазначає Олександр Курдінович.

 

За його словами, звинувачення частини колективу не відповідають дійсності. Він переконаний, що Вікторія Шилова не причетна до невиходу «Громадського слова»: «Програма не вийшла, бо у телекомпанії не має свого передавача, у них не було жодних договорів оренди, чи будь-яких інших договорів про вихід на ОДТРК. Тому вони не мали законної можливості виходу в ефір».

 

Також, Олександр Курдінович заперечив інформацію про запровадження цензури на ОДТРК: «Ці звинувачення не відповідають дійсності, вони є наклепом. Завдяки роботі Вікторії Шилової зросли економічні показники роботи компанії, збільшились надходження від реклами. До того ж, законодавчо визначено, що таке цензура. Тому всі речі, які пише частина колективу, не відповідають дійсності. Ми перевіряли цю ситуацію, тому можемо про це впевнено заявляти».

 

Пан Курдінович наголосив на тому, що призначення генеральним директором Шилової має сприяти відновленню повноцінної роботи телекомпанії: «Якщо ми будуємо політику – це одна сторона, якщо ми дійсно хочемо зробити ефективну телерадіокомпанію, без жодних політичних впливів і тисків, то я думаю ми на правильному шляху, і нам вдасться це зробити в тому числі, і на Дніпропетровській ОДТРК. Дуже багато суперечок довкола цього було на телекомпанії. Думаю, що нарешті все це припиниться і компанія розпочне працювати в нормальному режимі весь виділений за ліцензією час».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8407
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду