«Новая газета»: RTVI скорочує новинне мовлення, переорієнтовуючись на Україну (оновлено)

9 Червня 2008
14544
9 Червня 2008
09:34

«Новая газета»: RTVI скорочує новинне мовлення, переорієнтовуючись на Україну (оновлено)

14544
«Новая газета»: RTVI скорочує новинне мовлення, переорієнтовуючись на Україну (оновлено)

Телекомпанія Володимира Гусинського RTVi, що має редакції в Москві, Америці й Ізраїлі, відмовилася від щоденної підсумкової програми Володимира Кара-Мурзи й значно скоротила службу новин, повідомляє російська «Новая газета».

 
Вечірній семигодинний випуск із ведучим Михайлом Осокіним (тривав 20 хвилин) в ефір виходити більше не буде. Осокін стане ведучим ранкових коротких новин – у режимі хед-лайнс. Замість закритих програм на каналі з'являться відеоверсії кількох програм «Эхо Москви», а в Україні – ще одна редакція RTVi, продюсером якої, можливо, стане Євгеній Кисельов (мова йде, очевидно, про канал ТВі – «ТК»).
 
Як повідомив головний редактор «Эхо Москви» і президент «Эхо-тв» Олексій Венедиктов, замість згорнутих програм в ефірі RTVi з'являться «сім тижневих годин, в основі яких – програми «Эхо Москви», наприклад, з Юлією Латиніною, Володимиром Рижковым, Світланою Сорокіною, Віталієм Димарським». Як планується, з кінця серпня спільні програми будуть виходити в ефір з понеділка по п'ятницю в 21 годину, а в суботу й неділю – в 19 годин.
 
Причини реорганізації, за словами Венедиктова, – у невисоких рейтингах і відкритті каналу RTVi українською мовою (див. вище): «Скорочення новин дає можливість використати частину людей в Україні, де гарний, зростаючий, не поділений рекламний ринок, а рівень волі слова не порівнянний навіть із Польщею».
 
На питання про причини того, що відбулося, Венедиктов відповів: «У нас не було ліцензії на мовлення усередині Росії – тут нам не давали можливості розвиватися. Але ранкові випуски новин залишаться (їх буде 10 – з понеділка по п'ятницю), операційне керівництво новинами буде здійснювати Михайло Осокін – як заступник головного редактора, а телепрограмами – Олексій Воробйов».
 
Що стосується Євгенія Кисельова (виходить в ефір із програмою «Влада» і на радіо, і на телебаченні), то, за словами Венедиктова, він «буде переведений в Україну головним продюсером каналу й жити там – тренувати журналістів, а в Росію буде приїжджати на вихідні – робити програму «Влада».
 
Втім, сам Кисельов поки не підтвердив свого бажання їхати в Україну. У розмові з «Новою» він був украй обережний, сказавши лише про деякі «зміни» у компанії. На питання про Україну він відповів так: «Є проект, яким я найближчим часом починаю займатися, але говорити про це детально передчасно. А «Влада» виходить у колишній ефірній позиції, але на липень-серпень ми, як більшість аналітичних програм в останні роки, підемо у відпустку».
 
Ігор Малашенко, голова американської Overseas media productions, що керує RTVi, сказав, що не може нічого додати до того, про що вже розповів Євгеній Кисельов. Власник RTVi Володимир Гусинський відмовився від коментарів.
 
«Це питання не до мене» , – так відповів на запитання про перенесення основних акцентів з розвитку інформаційного мовлення телеканалу RTVi з Росії в Україну п. Княжицький, генеральний директор українського телеканалу TVi. Також він сказав, що про українську «переорієнтацію» каналу, про яку сьогодні повідомила «Новая газета», йому нічого невідомо. «Ми не маємо відношення до RTVi, окрім того, що один з акціонерів в нас є спільний. Але в нас є багато інших акціонерів», – наголосив пан Княжицький.
 
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
14544
Коментарі
4
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Шура
5806 дн. тому
Кисельов у Києві, цікаво, подивимось...
корректор
5807 дн. тому
а что это за перевод - "рівень ВОЛІ слова..." ???
Бухгалтер
5807 дн. тому
Ну-ну, подивимось...
Profi
5807 дн. тому
Опять зарплатами переманивать будут :((
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду