Українське «Радіо Свобода» скорочує мовлення і йде в інтернет. Віктор Єленський звільнився

3 Червня 2008
16406
3 Червня 2008
18:29

Українське «Радіо Свобода» скорочує мовлення і йде в інтернет. Віктор Єленський звільнився

16406
Українське «Радіо Свобода» скорочує мовлення і йде в інтернет. Віктор Єленський звільнився
Як стало відомо «Детектор медіа» з власних джерел, на київське бюро «Радіо Свобода» очікують великі зміни. Основний акцент відтепер робитиметься на інтернет-мовленні та оновленому сайті радіостанції.
 
«Йдеться про реструктуризацію з метою вдосконалити наш продукт, - повідомила керівник української редакції «Радіо Свобода» Ірина Халупа. – Зокрема, багато залежить від радіостанцій-партнерів. Якщо немає FM-покриття, яке дозволяло б нам бути почутими у всіх куточках країни, є сенс переходити на іншу платформу, доступну майже для кожного українця».
 
Пані Халупа також запевнила, що суттєвих скорочень у київському офісі не відбудеться, а торкнуться вони переважно авторських проектів. За інформацією джерел «ТК», з ефіру зникнуть такі авторські програми, як «Україна інкоґніта», «Виміри життя», «Свобода слова», «Перед мікрофоном Свободи» тощо. Скоротиться також кількість випусків новин – до двох на день.
 
Також джерела «ТК» стверджують, що з 1 липня у київському бюро працюватимуть лише семеро осіб. Зокрема, вже звільнився за власним бажанням керівник київського бюро Віктор Єленський та ведуча «Ранкової Свободи» Галина Трохова. Пан Єленський пояснив «ТК», що в умовах запланованої реструктуризації «не бачить собі застосування» на «Свободі».
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
16406
Коментарі
23
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Яра
5802 дн. тому
Він вміє навести лад у колективі та побудувати робочий процес. Негативні коментарі на адресу Єленського -щось на кшталт особистої образи. Пан Єленський не попаде, а Свобода без нього втратить. А шкода...
Денис
5803 дн. тому
Єленському респект! Трохову не знаю, але теж - респект!
Оксана
5804 дн. тому
Давно не слухаю "Свободу", відтоді як прибрали її з ефемівської "Довіри", але пишете про Халупу і згадала, які класні програми вона бацала тоді! Пам"ятаю програму про феномен совка - який вийшов колорит! слухали її в машині і урегочувалися, бо вийшло нівроку дотепно. вважаю, що такого радійного продукту тєпєрєча дуже бракує. не знаю якою є Халупа при посаді директора, але як творча персона вона була знатна
ИГОРЬ Т.
5805 дн. тому
О каком порядке, Сергей, вы говорите? Где он??? Какраз засилье единомышлия и пришло. когда там начал "рулить" Еленский - так мне сказали знакомые. Он выгнал всех, кто мог хоть слово сказать вопреки его "высочайшему" мнению... Остались лишь те, кто умел "поглубже и понежнее...". Свобода, однако...
Сергей
5805 дн. тому
Знаю точно, что Еленский навел на этой свободе какой-то порядок и она перестала быть террариумом единомышленников
Максим.
5805 дн. тому
Бачу, тема цікавить багатьох. Тому у мене велике прохання до "Телекритики" написати детальний матеріал про ситуацію на "Свободі". Дуже хочеться знати, що там відбувається і чого нам чекати!
андрей
5805 дн. тому
Да эту бездарь давно надо было гнать!
Микита
5805 дн. тому
Мене, як давнього прихильника РС, дуже засмутила новина. Я цілком не погоджуюсь з новою політикою "Свободи", щодо скорочення радіомовлення. Візьму на себе сміливість спрогнозувати, що ставка на "онлайн" не зіграє, а вебсайт загубиться у всесвітній павутинні серед сотень конкурентів. Врешті-решт, хочу подякувати пану Єленському та його професійній команді журналістів за зразкову роботу. Я впевнений, що топ-менеджер такого классу, як екс-голова київського бюро РС, довгий час без роботи не залишиться.
Максим
5805 дн. тому
Перепрошую за таку кількість копій. Щось заглючило.
Максим - Роману.
5805 дн. тому
Насправді я цілком з Вами згоден - пора. Але передумов для оптимізму я поки не бачу. І не вірю, що відхід "Свободи" якось позитивно вплине на становище в українському інформаційному полі. Просто зникне ще одне впливове, авторитетне медіа, яке надавало значущу для суспільства інформацію. І мені через це сумно.
Рома - Максиму
5805 дн. тому
Не згідний! Захід не може вічно дотувати-доповнювати-підміняти вітчизняні медіа - пора на власний хліб переходити! Може, відхід Свободи прискорить створення так званого громадського мовлення. Так званого, бо впевнений: за місяць-третій воно стане ручним. як і вся преса в Україні... Але що зробиш! Захід теж рахує гроші. І вміє це робити досконало!!!!!!! Нахлібники йому не потрібні!
Максим.
5805 дн. тому
Романе, я погодився б з Вами, якби в нас в Україні було таке потужне суспільне радіомовлення, яке є у Європі. Але наразі до суспільного мовлення далеко, а формат розмовного радіо в Україні ще мало розвинений. Тому такі радіостанції, як "Свобода", ще дуже потрібні.
Рома
5805 дн. тому
Ясно, що йде до закриття. Холодна війнушка скінчилася - пора мирно жити, любити і працювати. Свобода, думаю, зіграла вже свою історичну роль, пора на пенсію - це природньо.
5805 дн. тому
Не згідні. Якби справді йшлося про розвиток радіостанції, то навпаки приходили б нові люди, відкривалися нові проекти. А цього поки не видно. Здається мені, "Свобода" рухається до закриття. Буду тільки радий, якщо я помиляюся.
Віра Іванівна (Банкова)
5805 дн. тому
Думаю, що з повною (!!!) зміною бюро щось зміниться і на Радіо. Галя Трохова як прийшла "неоткуда" - так і пішла в темноту, Єленський був випадковою людиною там... Потрібен справді професіонал, авторитет, суперкерівник, а не такий собі "релігійник" брежнєвської заквасочки... Це ж СВОБОДА! Зобов"язує!!!! Згідні, товаришіі-панове?
Тарас Антошевський
5805 дн. тому
Я тільки став мобільним слухачем РС, як ось на маєш. Мені дуже шкода, хоча я розумію власників. Кидати гроші в демократизацію України - краще їх дати на якийсь благодійний проект для якогось сиротинця. Пан Єленський є спеціалістом такого класу, що він собі знайде роботу. Може дійсно займеться розкруткою релігійного комерційного видання, про яке також говорить В.Кіпіані.
Максим
5805 дн. тому
Галино, підтримую Вас і пана Єленського! Ви усе зробили правильно. Мені просто бракує слів, щоб висловити свій біль і обурення з приводу того, що останніми роками відбувається на "Свободі". Колись це було радіо програмами якого я жив. Але останніми роками "Свободу" просто знищують. А Ви добре працювали. Дякую Вам за все! Ви профі і, я впевнений, знайдите роботу без проблем. А я як слухач залишаюся з Вами.
Галина Трохова
5806 дн. тому
Дякую за добрі слова!
Любознательный
5806 дн. тому
Вот так всегда говорят "уволившиеся"! Лучше застраховаться и пусть говорят, что уволился, чем УВОЛИЛИ! Конечно, уволили! Ну ребята, будьте серьезны!!!! Смешно!!!
ІГОР ПИЛИПЕНКО
5806 дн. тому
Це київське бюро треба було давно розкромсати і розігнтаи - такий застій!!!! Такий вчорашній день!!!! Нарешті вистачило розуму щось зробити
радіослухач
5806 дн. тому
"немає FM-покриття, яке дозволяло б нам бути почутими у всіх куточках країни" - бо "Москва не спит,Москва не дремлєт..." а ця Галина Трохова, - 100% "заміна" Ганни Герман... слухати неможливо вранці було її "(про)российский душок"...
Максим
5806 дн. тому
Мені бракує цензурних слів...
Sasha
5806 дн. тому
Галини не вистачатиме у ранковому ефірі.....
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду