Комісія з питань захисту суспільної моралі вивчатиме творчість Захер-Мазоха

31 Травня 2008
13606
31 Травня 2008
11:41

Комісія з питань захисту суспільної моралі вивчатиме творчість Захер-Мазоха

13606
Комісія з питань захисту суспільної моралі вивчатиме творчість Захер-Мазоха
Національна експертна комісія розглядає питання щодо відкриття у Львові закладу під назвою «Мазох-кафе», біля якого встановлена скульптура цього письменника.
 
«Відразу після того, коли у пресу потрапила інформація про встановлення у Львові скульптури барона Леопольда фон Захер-Мазоха та відкриття «Мазох-кафе», - розповідає регіональний представник Комісії у Волинській, Львівській, Рівненській та Тернопільській областях Олександр Хитров. - Комісія звернулася до міського голови Львова Андрія Садового, до керівництва управління культури Львівської ОДА з проханням роз’яснити ситуацію в рамках виконання місцевою владою Закону України «Про захист суспільної моралі». Зрозуміло, що деяких львів’ян може непокоїти той факт, що у місті таким чином використали ім’я австрійського письменника, чиє ім’я психологи пов’язують із «отриманням задоволення від приниження та фізичного болю».
 

Комісія, за словами пана Хитрова, з розумінням поставилася до авторів проекту, адже вони вдалися до креативних заходів, аби привабити туристів та гостей Львова до свого закладу. «В той же час слід відзначити, що скульптура Мазоха (скульптор Володимир Цісарик) належить до творів мистецтва, а барельєфи, які використано у декораціях «Мазох-кафе», теж потребують мистецької оцінки. Зрештою, відповідь на запитання «Чи потрібно у Львові таким чином вшановувати Леопольда фон Захер-Мазоха», котрий народився 27 січня 1836 року в м. Лемберґ (тодішня назва Львова) в родині поліцай-президента Королівства Галичини та Володимирії Леопольда Захера, потрібно давати, у першу чергу, громадськості міста Львова та органам місцевого самоврядування» - йдеться у повідомленні. Комісія вважає, що перед тим слід добре вивчити творчість письменника та зрозуміти, чому саме його ім’я 1886 року психіатр та невролог Ріхард фон Крафт-Ебінг використав для назви нового на той час поняття у психіатрії та сексопатології.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
13606
Теги:
Коментарі
9
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Сива Кобила
5808 дн. тому
Могли би, шановні, потрудитись і знайти склад Комісії з питань захисту суспільної моралі. Ось він, панове лінюхи, - http://www.epochtimes.com.ua/articles/view/3/3129.html. Для зовсім кончених ледарів, яким "в облом" і сюди глянути, ось деякі прізвища: письменник Андрій Курков, олімпійська чемпіонка з художньої гімнастики Катерина Серебрянська, директор видавництва „А-ба-ба-га-ла-ма-га” Іван Малкович, директор Інституту філософії ім. Сковороди Мирослав Попович. Голова комісії - відома акторка Наталя Сумська. Вони вам 1937 рік влаштують? Курков буде конвоювати, а Сумська з Поповичем у потилицю стрілятимуть? Країна божевільних - в який бік не подивися.
Мазохххх
5815 дн. тому
Комісія якраз пропонує вивчити походження терміну "мазохізм" місцевим чиновникам, щоб у них не виникало дурних питань. Читати потрібно уважно, а не зудіти без приводу!!!
Жора
5816 дн. тому
Да, братцы, это уже маразм по полной. Они изучат и расскажут нам, хорош или плох Мазох. Очень мило. А вот книжечки его издаются-продаются - они комиссиантам не мешают? Им только кафе помешало? Или книжечки тоже начнем запрещать? Спецхранчик организуем, на полочку положим. Идиоты. Всякий нормальный город раскручивает образ своего знаменитого уроженца - это мировая практика. И называть Мазоха "австрийским писателем" - это просто бред. Родился во Львове, в половине его произведений сюжет происходит в Галиции, т.е. в Украине. Пожалуйста, опубликуйте поименный список тех, кто собирается ЗА НАШИ НАЛОГИ изучать, можем ли мы ходить в Мазох-кафе.
Песец
5816 дн. тому
Мрак. Давайте еще инквизицию заведем.
охренеть
5817 дн. тому
цікаво з кого ця комісія складиметься? це ж треба, мабуть, ще добряче пошукти людей, які не знайомі з творчістю Мазоха... чи у Львові всі посадовці невігласи? нема слів!!
Маркиз
5817 дн. тому
Слушайте, ну сколько мы будем терпеть? Сначала какие-то недоумки придумывают Закон, который регулирует то, что не может регулироваться - МОРАЛЬ и "обіг порнографії", потом создается комиссия из других шариковых, которых уполномачивают выносить суждения, что морально, а что нет. И эти безграмотные хуторяне, войдя во вкус, начинают выдавать оценки, над которыми весь мир смеется. "Душили-душили..." Как это остановить?
Юнг
5817 дн. тому
Дас іст пісець! Комісія потребує негайної госпіталізації! І галаперидольчику - щоб краще вникли в творчість Леопольда.
Леопольд
5818 дн. тому
Все. Темні часи мракобєсія таки настали. "... ім’я австрійського письменника, чиє ім’я психологи пов’язують із «отриманням задоволення від приниження та фізичного болю». Можна подумати, що Мазох вигадав, що від фізичного болю можна торимати задоволення. Чи, більше того, сам знущався з бідних галицьких селян, аби перевірити, чи це спраді так. Ставити під сумнів письменницький талант лише за те, що у нього вистачило сміливості заговорити про один із аспектів сексуальності... Виявляється, що повернутися у 1937 рік - так просто. Треба тільки дати владу культурно обмеженим невігласам, тугодумам, вузьколобим довбням, дозволити їм сублімувати у різних КОМІСІЯХ, надто у такій специфічній, як оця.
Фрейд
5818 дн. тому
А судьи кто????? Изучать они будут... Придурки!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду