Чому «Свобода Савіка Шустера» не вийде 23 травня?

23 Травня 2008
16974
23 Травня 2008
16:34

Чому «Свобода Савіка Шустера» не вийде 23 травня?

16974
Чому «Свобода Савіка Шустера» не вийде 23 травня?
23 травня замість ток-шоу «Свобода Савіка Шустера», яке мало б вийти о 21.30, в ефір телеканалу «Інтер» вийде ювілейний концерт російського співака Філіпа Кіркорова».
 
Джерело «Детектор медіа» у редакції програми повідомило, що програму було знято з ефіру без пояснень і «перенесено на наступний тиждень». Савік Шустер, до якого «ТК» звернулась по коментар, відповів, що готовий поспілкуватись із нашим виданням на початку наступного тижня.
 
Про те, що «Свобода» мала вийти 23 травня і, ймовірно, її темою мали б бути київські вибори, призначені на 25 травня, говорив сам Савік Шустер в ефірі під час останнього випуску програми: «”Свобода" вернётся в эфир 23-го мая. И я могу предвидеть тему, имея в виду, что 25-го мая выборы в Киеве. Я думаю, что это может быть..… что-то в этом роде».
 
«Є декілька моментів, чому телеканал «Інтер» вирішив не проводити ток-шоу «Свобода Савіка Шустера» у п’ятницю перед виборами, - каже прес- секретар каналу Ірина Павлик. –
По-перше, якщо говорити на тему виборів, було би справедливим запросити у студію усіх кандидатів і дати їм рівну можливість виговоритись. У студії би просто всі не вмістились. 
 
По-друге, нас непокоїло, щоби весь цей чорний піар, усі ці брудні технології, які зараз є всюди і у великих кількостях, не були перенесені в ефір. Очевидно, що гостей програми, політиків, не цікавила би програма як така, нас би швидше за все просто використали як майданчик для агітації. А це ж шоу зі своїм сценарієм, своїми правилами, і їх би навряд хтось дотримувався. І навіть якби ми говорили не на київську тему, то де гарантія, що в прямому ефірі хтось би щось зайве не сказав чи не витягнув би якийсь компромат? Чи не розгорівся би якийсь скандал? Програма ж дійсно рейтингова, і цим запросто можна було б скористатись.
 
Тому було прийнято рішення в цей день шоу не проводити, щоб, з однієї сторони, ні за кого не агітувати, а з іншої – щоб наш ефір не був використаний кимось як засіб впливу».
 
Нагадаємо, раніше своє політичне ток-шоу – спецпроект «Вибір Києва 2008», який мав бути в ефірі 22 травня – скасував телеканал «1+1», пославшись на думку юристів, що участь кандидатів на виборні посади у цій програмі може розцінюватись як передвиборна агітація. У цей же день у програмі «Сніданок з 1+1» брав участь кандидат у депутати Київської міської ради від Блоку Леоніда Черновецького Денис Басс. 
 
У програмі «Свобода слова» на телеканалі ICTV та програмі «Дуель» телеканалу «Україна» тема київських виборів не обговорювалась.
 
«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
16974
Коментарі
10
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
слава
5823 дн. тому
Я вас умоляю, Леня один заплатил больше за отсутствие программы, чем все кандидаты заплатили бы вместе. Вон и Безуглик передачи не было - заболела она...
Vitaliy
5825 дн. тому
Уявляю собі передвиборчі дебати з участю Черновецького і Кличка. Бідні кияни. Може і добре, що їх (дебатів) не було - дивитись це було б шкідливо для мозку. :) А в раптово виникнувшу "принциповість" Інтера чомусь важко віриться. ;)
Саша
5825 дн. тому
Тому було прийнято рішення в цей день шоу не проводити, щоб, з однієї сторони, ні за кого не агітувати, а з іншої – щоб наш ефір не був використаний кимось як засіб впливу Думаю, что просто Савик назвал заоблачный гонорар -раз, и канал решил срубить напоследок огромных бабок -два. В общем - стороны не смогли договориться...
майбутній мер
5825 дн. тому
«Свобода Савіка Шустера» вийде 25 травня
Студент
5826 дн. тому
Есть подозрение,что некие суммы растворились в неких карманах.Нас как лохов загоняют на очередные флажки.
Zeka
5826 дн. тому
Это не случайно! ведь по сути ни одного рейтингового полит шоу с участием кандидатов на меры Киева так и не состоялось. какое то замалчивание идет. пояснения прес секретаря смешные просто - у Шустера постоянно скандалы в эфире, это его фишка. и тут вдруг они вспомнили про нас, бедолаг зрителей... вот двуличные гидры...
Володимир
5826 дн. тому
В інші дні вони скандалів не бояться, навіть навпаки, в тут раптом проявили сумління.
Дадонъ
5826 дн. тому
Вообще-то это откровенный сморчок в лицо телезрителю. Ну сняли программу, не важно по какой причине, но гнусным пидоро-Киркоровым компенсировать политическое ток-шоу? Это похлеще "Лебединого озера" по мотивам смерти генсеков и ГКЧП, это откровенное поимение зрителя за быдло. Мдя....
штымп на вате
5826 дн. тому
заменили одно г. на ещё более г. интер - аЦЦтой
Владислав Синяговський
5826 дн. тому
От тоді коли це насправді цікаво, вони шукають аргументи. Нехай би прийшли усі красиві, сильні, розумні і не дуже, і посперечалися. Телебачення для того і існує, щоб виплескувати емоції і не доводити до бійок в реалі.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду