detector.media
23.05.2008 16:34
Чому «Свобода Савіка Шустера» не вийде 23 травня?
Чому «Свобода Савіка Шустера» не вийде 23 травня?
23 травня замість ток-шоу «Свобода Савіка Шустера», яке мало б вийти о 21.30, в ефір телеканалу «Інтер» вийде ювілейний концерт російського співака Філіпа Кіркорова».
 
Джерело «Детектор медіа» у редакції програми повідомило, що програму було знято з ефіру без пояснень і «перенесено на наступний тиждень». Савік Шустер, до якого «ТК» звернулась по коментар, відповів, що готовий поспілкуватись із нашим виданням на початку наступного тижня.
 
Про те, що «Свобода» мала вийти 23 травня і, ймовірно, її темою мали б бути київські вибори, призначені на 25 травня, говорив сам Савік Шустер в ефірі під час останнього випуску програми: «”Свобода" вернётся в эфир 23-го мая. И я могу предвидеть тему, имея в виду, что 25-го мая выборы в Киеве. Я думаю, что это может быть..… что-то в этом роде».
 
«Є декілька моментів, чому телеканал «Інтер» вирішив не проводити ток-шоу «Свобода Савіка Шустера» у п’ятницю перед виборами, - каже прес- секретар каналу Ірина Павлик. –
По-перше, якщо говорити на тему виборів, було би справедливим запросити у студію усіх кандидатів і дати їм рівну можливість виговоритись. У студії би просто всі не вмістились. 
 
По-друге, нас непокоїло, щоби весь цей чорний піар, усі ці брудні технології, які зараз є всюди і у великих кількостях, не були перенесені в ефір. Очевидно, що гостей програми, політиків, не цікавила би програма як така, нас би швидше за все просто використали як майданчик для агітації. А це ж шоу зі своїм сценарієм, своїми правилами, і їх би навряд хтось дотримувався. І навіть якби ми говорили не на київську тему, то де гарантія, що в прямому ефірі хтось би щось зайве не сказав чи не витягнув би якийсь компромат? Чи не розгорівся би якийсь скандал? Програма ж дійсно рейтингова, і цим запросто можна було б скористатись.
 
Тому було прийнято рішення в цей день шоу не проводити, щоб, з однієї сторони, ні за кого не агітувати, а з іншої – щоб наш ефір не був використаний кимось як засіб впливу».
 
Нагадаємо, раніше своє політичне ток-шоу – спецпроект «Вибір Києва 2008», який мав бути в ефірі 22 травня – скасував телеканал «1+1», пославшись на думку юристів, що участь кандидатів на виборні посади у цій програмі може розцінюватись як передвиборна агітація. У цей же день у програмі «Сніданок з 1+1» брав участь кандидат у депутати Київської міської ради від Блоку Леоніда Черновецького Денис Басс. 
 
У програмі «Свобода слова» на телеканалі ICTV та програмі «Дуель» телеканалу «Україна» тема київських виборів не обговорювалась.
 
«Детектор медіа»
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY