24 травня в рамках Медіа-кіноклубу «На Сіновалі» пройде показ стрічки «Вперед – до минулого!» («Back to USSR»)

21 Травня 2008
11069
21 Травня 2008
15:32

24 травня в рамках Медіа-кіноклубу «На Сіновалі» пройде показ стрічки «Вперед – до минулого!» («Back to USSR»)

11069
24 травня в рамках Медіа-кіноклубу «На Сіновалі» пройде показ стрічки «Вперед – до минулого!» («Back to USSR»)

Фонд ім. Фрідріха Еберта (Регіональне представництво в Україні та Білорусі) спільно з Київською медіа-профспілкою запрошують журналістів, 24 травня о 16.30, взяти участь у останньому у цьому сезоні заході: Медіа-кіноклуб «На Сіновалі». Відбудеться прем'єрний показ нової стрічки відомого білоруського кінодокументаліста Юрія Хащеватського – «Вперед – до минулого!» ( або «Back to USSR», 2007 р., автор – Леонід Міндлін).

 

Як повідомляють організатори, фільм був виготовлений за короткий термін у 10 днів, напередодні виборів до Держдуми РФ і на підтримку партії «Союз правих сіл». «Росія повертається до минулого, у Совєтський Союз», - так визначив головну ідею стрічки Юрій Хащеватський. «Я і не думав, що РФ так скоро стане подібною до Білорусі», - заявив режисер у виступі перед аудиторією у Санкт-Петербурзі, - Те, що відбувається в Росії нині, дуже близько нам, адже ми бачили, як це відбувалося у Білорусі, як набирав обертів культ особистости президента Лукашенки». Путін в фільмі зображений м'яко, сам Хащеватський пояснює, - навмисно не став вставляти «вона потонула», інші цитати з виступів російського «Ґаранта», оскільки вважає, що боротися потрібно не з конкретним Путіним, а з системою. Й показати саме системні симптоми повернення до «совка». У фільмі в ролі експертів виступають Нікіта Бєлих, Боріс Нємцов, Марієтта Чудакова, Леонід Гозман і Марія Гайдар. За сюжетом лідери СПС висловлюють свою особисту думку про події в Росії і про основні тенденції в політичному житті країни.

 

До участи у заході запрошений експерт Інституту зовнішньої політики Дипломатичної академії при МЗС Олександр Палій, директор Регіонального представництва Фонду ім. Фрідріха Еберта в Україні та Білорусі Штефан Хробот, «недопущені» в Росію - народний депутат Владислав Каськів та політолог, директор Міжнародного інституту демократій Cергій Таран.

 

Довідка

 

Юрій Хащеватський починаючи з 1985 року відзняв близько 30 фільмів, серед яких найбільший резонанс отримала гостра політична сатира "Звичаний президент" (1996) та фільм про чеченську війну "Кавказькі полонені" (2002) і стрічка «Плошча» (2006) про виступи проти Лукашенки в Мінську. Лауреат премії Спілки письменників Росії імені Андрія Сахарова та призер різних Міжнародних фестивалів.

 

Медіа-кіноклуб збирається у ресторані «Сіновал» за адресою: вул. Саксаганського, 40

 

За акредитацією та додатковою інформацією слід звертатися до Ольги Веснянки, ukrvesna@online.ua, 8 050 334 66 04. Кількість місць для журналістів обмежена.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
11069
Теги:
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду