detector.media
21.05.2008 15:32
24 травня в рамках Медіа-кіноклубу «На Сіновалі» пройде показ стрічки «Вперед – до минулого!» («Back to USSR»)

Фонд ім. Фрідріха Еберта (Регіональне представництво в Україні та Білорусі) спільно з Київською медіа-профспілкою запрошують журналістів, 24 травня о 16.30, взяти участь у останньому у цьому сезоні заході: Медіа-кіноклуб «На Сіновалі». Відбудеться прем'єрний показ нової стрічки відомого білоруського кінодокументаліста Юрія Хащеватського – «Вперед – до минулого!» ( або «Back to USSR», 2007 р., автор – Леонід Міндлін).

 

Як повідомляють організатори, фільм був виготовлений за короткий термін у 10 днів, напередодні виборів до Держдуми РФ і на підтримку партії «Союз правих сіл». «Росія повертається до минулого, у Совєтський Союз», - так визначив головну ідею стрічки Юрій Хащеватський. «Я і не думав, що РФ так скоро стане подібною до Білорусі», - заявив режисер у виступі перед аудиторією у Санкт-Петербурзі, - Те, що відбувається в Росії нині, дуже близько нам, адже ми бачили, як це відбувалося у Білорусі, як набирав обертів культ особистости президента Лукашенки». Путін в фільмі зображений м'яко, сам Хащеватський пояснює, - навмисно не став вставляти «вона потонула», інші цитати з виступів російського «Ґаранта», оскільки вважає, що боротися потрібно не з конкретним Путіним, а з системою. Й показати саме системні симптоми повернення до «совка». У фільмі в ролі експертів виступають Нікіта Бєлих, Боріс Нємцов, Марієтта Чудакова, Леонід Гозман і Марія Гайдар. За сюжетом лідери СПС висловлюють свою особисту думку про події в Росії і про основні тенденції в політичному житті країни.

 

До участи у заході запрошений експерт Інституту зовнішньої політики Дипломатичної академії при МЗС Олександр Палій, директор Регіонального представництва Фонду ім. Фрідріха Еберта в Україні та Білорусі Штефан Хробот, «недопущені» в Росію - народний депутат Владислав Каськів та політолог, директор Міжнародного інституту демократій Cергій Таран.

 

Довідка

 

Юрій Хащеватський починаючи з 1985 року відзняв близько 30 фільмів, серед яких найбільший резонанс отримала гостра політична сатира "Звичаний президент" (1996) та фільм про чеченську війну "Кавказькі полонені" (2002) і стрічка «Плошча» (2006) про виступи проти Лукашенки в Мінську. Лауреат премії Спілки письменників Росії імені Андрія Сахарова та призер різних Міжнародних фестивалів.

 

Медіа-кіноклуб збирається у ресторані «Сіновал» за адресою: вул. Саксаганського, 40

 

За акредитацією та додатковою інформацією слід звертатися до Ольги Веснянки, ukrvesna@online.ua, 8 050 334 66 04. Кількість місць для журналістів обмежена.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY