Глава «BBC Trust» заявив про виявлені недоліки в роботі «Бі-Бі-Сі»

12 Травня 2008
6180
12 Травня 2008
11:39

Глава «BBC Trust» заявив про виявлені недоліки в роботі «Бі-Бі-Сі»

6180
Глава «BBC Trust» заявив про виявлені недоліки в роботі «Бі-Бі-Сі»

Глава «BBC Trust» (керуюча структура Британської телекомпанії BBC) сер Майкл Лайонс (Sir Michael Lyons) заявив про виявлені недоліки в роботі «Бі-Бі-Сі». Про це повідомляє Lenta.ru з посиланням на «The Times».

Йдеться про привласнення «Бі-Бі-Сі» частини грошей, призначених для благодійних потреб. Збір коштів, зокрема, проводився для благодійних програм Children in Need й Comic Relief. Приблизно 106 тисяч фунтів стерлінгів, отриманих у вигляді плати за частину дзвінків під час благодійних «прямих ліній», залишалися в розпорядженні Audiocall – дочірньої компанії «Бі-Бі-Сі», яка організовувала збір коштів.
 
Крім того, стало відомо, що «Бі-Бі-Сі» не врахувала голоси десятків тисяч телеглядачів при виборі британського учасника конкурсу «Євробачення-2007». Через помилку одного із ведучих програми сера Террі Уогана (Sir Terry Wogan) до 38 відсотків загального числа голосів були подані до потрібного терміну. Втім, як з'ясувалося, на остаточний результат голосування ця помилка не вплинула.
 
Лайонс висловив жаль з приводу виявлених недоліків та пообіцяв, що «Бі-Бі-Сі» у ефірі вибачиться перед глядачами. Крім того, Лайонс розпорядився, щоб компанія виплатила недоплачені благодійним організаціям 106 тисяч фунтів, 6 тисяч компенсації за помилку перед «Євробаченням», а також відсотки. Загальна сума виплат складе 123 тисячі фунтів стерлінгів.
 
Про зловживання «Бі-Бі-Сі» стало відомо через день після того, як ще один британський канал ITV був оштрафований на рекордну суму в 5,7 мільйона фунтів стерлінгів за порушення при проведенні вікторин.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6180
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду