detector.media
07.05.2008 16:07
УЦТМ просить Нацраду перенести терміни розгортання цифрової мережі МХ-4 з квітня на липень
ТОВ «Українська цифрова телемережа» (УЦТМ), офіційний провайдер цифрового мультиплексу МХ-4, звернувся з офіційним листом до Нацради з питань телебачення і радіомовлення із проханням перенести терміни розгортання мережі. Про це на брифінгу повідомив журналістів Ігор Курус, перший заступник голови Нацради. За його словами, компанія веде активні роботи в Одеській та Закарпатській областях, а звернення про відтермінування зумовлене проблемами з постачальниками комплектування.
 
Директор «УЦТМ» Наталія Чобітько підтвердила «ТК» факт звернення до Нацради, проте причини затримки пояснила тим, що Український державний центр радіочастот (УДЦР) поки не надав компанії висновки по частотних розрахунках.
 
Щодо термінів, то їх, за словами пані Чобітько, визначатиме Нацрада, але Ігор Курус припустив, що, найімовірніше, наступний dead-line компанії буде призначено на середину літа. Нагадаємо, що, за умовами, інфраструктура МХ-4 в межах визначених зон (Одеська, Закарпатська, Сумська області) мала бути готовою на квітень 2008 року. До термінів готовності мережі прив’язано і терміни виходу в ефір переможців конкурсу на мовлення в МХ-4: за умовами конкурсу, у цифрі телеканали мають стартувати через два місяці після здачі мережі в експлуатацію. Попередньо цей термін визначався червнем, проте нині, вочевидь, глядач зможе побачити нові телеканали не раніше вересня.
 
«Детектор медіа»
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY