«Обозреватель» запрошує на роботу звільненого головреда «Московского корреспондента»

22 Квітня 2008
24636
22 Квітня 2008
12:01

«Обозреватель» запрошує на роботу звільненого головреда «Московского корреспондента»

24636
«Обозреватель» запрошує на роботу звільненого головреда «Московского корреспондента»
Відкритий лист власника медіа-холдинга «Обоз.UA» Михайла Бродського журналістській спільноті й колишньому головному редакторові «Московського кореспондента» Григорію Нехорошеву
 
Як мені стало відомо, кілька днів тому було закрито газету «Московский корреспондент», сайт газети  www.moscor.ru у цей момент також недосяжний. Відбулося це після того, як газета надрукувала матеріал про те, що президент Росії В. Путін нібито розлучився з дружиною Людмилою й збирається побратися з гімнасткою Аліною Кабаєвою. Реакція Путіна була жорсткою, він категорично спростував ці плітки, супроводжуючи це дивним зауваженням,  що він «завжди негативно ставився до тих, хто з якимось грипозним носом і зі своїми еротичними фантазіями лізе в чуже життя». Обізнані джерела вказують, що цей пасаж стосувався власника газети, відомого політика й бізнесмена Олександра Лебедєва, що саме хворів на грип. Настільки жорстка реакція президента, цілком ймовірно, змусила А.Лебедєва припинити видання газети «Московський кореспондент». Потім стало відомо, що співробітники ФСБ Росії провели бесіди зі співробітниками газети, вилучили матеріали й сервера, а головного редактора «Московского корреспондента» Григорія Нехорошева затримали й допитали.
 
Підсумком усього цього стала відставка Григорія Нехорошева з посади головного редактора «Московского корреспондента» й, цілком ймовірно, заборона на професію для цього журналіста в Росії. Я, як людина, що чимало постраждала в боротьбі за свободу слова в Україні, був арештований і провів в ув’язненні більше 40 днів, як політик, що скасував драконівські заборони на публікації, не можу залишитися байдужим. Я закликаю журналістське співтовариство рішуче засудити подібні «розборки» (іншого слова немає) з журналістами. Я звертаюся до власників і працівників всіх засобів масової інформації із проханням не залишатися байдужими, спостерігаючи, як розправляються в Росії з журналістами, які всього лише намагаються інформувати, донести до читача чи глядача те, що їм стало відомо, а у відповідь зазнають переслідувань і образ. Звичайно, радує той факт, що журналістів поки не почали «мочити в сортирах», хоча кількість загиблих за останні кілька років російських журналістів просто «зашкалює». 
 
Я не зміг додзвонитися до Григорія Нехорошева, щоб висловити йому підтримку, його телефони не відповідають. Я дуже сподіваюся, що він все-таки на волі, і може самостійно приймати рішення. Я не знаю, як далі складеться його доля. Але якщо після настільки жорсткої реакції президента на цю, на мій погляд, необразливу інформацію, Григорій не зможе знайти роботу в Росії, нехай він знає, що у вільній Україні він завжди зможе працювати за фахом. Я особисто запрошую його на роботу в «Обозреватель», де він зможе реалізувати всі свої плани, не зважаючи на власть предержащих. Ну а Україна, гадаю, зможе надати йому захист і статус біженця, як уже неодноразово робила це раніше.
 
Я впевнений, що в Україні Григорій Нехорошев зможе присвятити себе обраному шляху. Довести, що свобода слова – не порожній звук, і що у вільній країні кожен журналіст може працювати так, як вважає за потрібне.  Апелюючи тільки до закону країни, власної совісті й інтересам видання, а не до думки президентів, міністрів чи генералів.
 
Михайло Бродський
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
24636
Читайте також
26.12.2007 11:54
Аркадій Сидорук
для «Детектор медіа»
72 849
29.10.2007 13:01
Марко Четвертак, для «Детектор медіа»
37 175
29.11.2004 20:55
журналістська ініціатива "Правда переможе!"
741
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
oboz
5849 дн. тому
Такой цензуры и заказух как на Обозревателе нет и в России. Так что Путин младенец по сравнению с Бродским. Очень трогательная забота о российских журналистах... Из Обозревателя увольняют не выплачивая зарплату и топ-менеджерам и ,естественно, журналистам. Убивает двойная мораль Бродского -свои-х..й, а чужим защиту и заботу!
Владимир
5849 дн. тому
Вчера на российском канале "Ностальгия" в прямом эфире был Григорий Явлинский на передаче "Рожденные в ССРР". Так он сказал, что не был В России в прямом эфире 8 (восемь) лет.
Черкес
5849 дн. тому
Ну, конечно, как же Мишане на этом не припиариться! Борец за свободу слова, млин! Ты бы ответил за тех журналистов, которых сам уволил, да еще не расплатившись! Причем уволил за то, что не хотели писать под твою дебильную дудочку и лапшу читателям вешать, как тебе заблагорассудится и в соответствии с с твоейф текущей хамелеоньей политраскраской. Нет большего сукиного сына в Укораине, чем сукин сын Миша Бродский! И он при этом - не наш сукин сын!!!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду