Перший національний презентував проект про нацменшини «Між нами…» (+фото)

11 Квітня 2008
15390
11 Квітня 2008
16:47

Перший національний презентував проект про нацменшини «Між нами…» (+фото)

15390
Перший національний презентував проект про нацменшини «Між нами…» (+фото)
Незважаючи на те, що керівництво Першого національного не вважає себе спадкоємцями задумів і проектів своїх попередників, все ж воно доробило і випустило в ефір один проект, який почав утілюватися ще в травні 2007 року за часів Віталія Докаленка. І не просто доробило і випустило, а ще й гучно презентувало. Йдеться про програму власного виробництва «Між нами…» про національні меншини в Україні, яка виходить щосуботи о 10.55.
 

Презентація відбулась у центрі ділового та культурного співробітництва «Український дім» 10 квітня 2008 року. Зала була заповнена представниками асоціацій нацменшин та культурно-освітніх товариств. У перших рядах розмістилося керівництво НТКУ -  в. о. президента Василь Ілащук та віце-президент Роман Недзельський, - гості з посольств Азербайджану, Вірменії, Греції, Грузії, Кореї, Литви, Угорщини, Франції, представники центральної виконавчої влади.
 

Окремо, на видному місці, сиділа команда, яка робить програму «Між нами…». Вела презентацію автор і ведуча проекту Христина Стебельська. Вела, можливо, надто пафосно, але було видно, що вона щиро любить своє творіння. Христина зазначила, що цей проект вартий того, щоб вийти за межі 25 хвилин на телемости з різними країнами. «Щодо цього вже є певні пропозиції від послів, – сказала вона. – Я пишаюсь, що «Між нами…» робить молода команда та що він виходить саме на Першому національному».
 

Після офіційного короткого вступного слова пана Ілащука, який сказав, що НТКУ має бути національною не тільки за назвою, а й за суттю, тому повинна розповідати про культуру і життя всіх національностей, що населяють Україну, розпочалася власне сама презентація. Вона складалася з представлення маленьких відеовізитівок кожного вже знятого фільму та оповіді про найцікавіші моменти роботи над ним. Христина дуже захоплено розповідала про героїв фільмів, деколи представляючи їх у залі, про різні народи, з якими вони мали змогу глибше познайомитися. Ще з більшим захопленням вона знайомила гостей зі своєю молодою командою, не забувши подякувати і головному редактору об’єднання громадсько-політичних програм Вірі Бояренко, всім монтажерам, освітлювачам, водіям та ін.
 

Перегляд відеовізитівок чергувався з художніми номерами. Присутні гаряче аплодували культурним колективам, які представляли Литву, Грузію, Грецію, Корею, Угорщину, а також співаку азербайджанцю Гурбану Абасову.
 

Якість відеовізитівок усім сподобалася, кожну з них присутні також зустрічали і проводжали оплесками. Єдине, що затьмарило радість свята –технічні несправності, які не дозволили представити відеовізитівку про азербайджанців. Останні навіть запідозрили, що це провокація. Хоча після короткого з’ясування стосунків під час фуршету Христина Стебельська, здається, переконала їх, що це сталося випадково.
 

Гості з посольств Вірменії та Азерйбайджану у розмові з кореспондентом «ТК» припустили, що документальні фільми Першого національного про представників їхніх націй будуть показані у їхніх країнах. Творці з програми бідкалися, що час, у який транслюється програма зовсім невдалий: «У суботу в цей час глядачі або йдуть на ринок за продуктами, або їдуть на дачі».
 

Завершальним акордом, який ще більше додав усім доброго настрою, був фуршет, що представляв страви різних національностей. Поласувавши вірменською бастурмою, грецькою спанакопітою чи корейською чанче, запивши це все грузинським вином, гості ділилися враженнями від побаченого, почутого та з’їденого.
 
Світлана Остапа, «Детектор медіа»
Фото Яни Новоселової
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
15390
Коментарі
19
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
ігор
5858 дн. тому
надзвичайно.! литовці!!!Які світлі обличчя.Розкованість.Повага до нас,українців.Особливо видавці-які відродили ,по суті, традицію пишатися нашою Україною!!!Дякую Христині і всій творчій групі.Хочется з ними,литовцями побачитись ще и ще...
Андрій-киянин
5858 дн. тому
Молодці, Вперед!Литовці сподобалися.
Р-Г
5858 дн. тому
Делаете очень нужное дело. После программы о литовцах общались с друзьями и все единогласны в том, что телегруппа сумела понять суть этой нации. Даже не ожидали, что можна рассказать так глубоко, соединив современность и историю. Успехов творческой группе.
народне Бі-Бі-Сі
5861 дн. тому
Наступний випуск 19 квітня присвячено "Литовцям України".Дивимось о 10:55.
виборець
5862 дн. тому
ASD. Ви помилилися сайтом. Пропозиції щодо "ефективної політики припинення дикої міграції" подавайте у Верховну Раду або МВС.
ASD
5862 дн. тому
Дмитро, Київ: " Це ви хочете воювати, а група проекту "Між нами" вибрала шлях толерантності. І зробила це класно! " Я хочу, щоб "Україна моя роззявлена" (С) Ірванець) схаменулася і перестала вирощувати квіти кольорового зла. І щоб нарешті виробила просту, зрозумілу й ефективну політику припинення дикої міграції з неєвропейських країн. А ви, толерасти, оговтаєтеся лише тоді, коли муслімки попхаються до українских шкіл у хіджабах. І вимагатимуть, щоб ваші діти разом з ними вивчали Коран. П.С. Цю фігню, звісно, не дивився і не дивитимусь. :) Стебельска - не мій інтелектотип.
zorro
5862 дн. тому
Думаю, что проэкт "Между нами" делает ударение на главном - не забыть о своём в родном доме. Ведь исповедь украинской подруги героини-армянки о украинском языке очень убедительна. А воспоминание о Анне, жене князя Владимира или сотрудничество украинского писателя Бажана с грузинскими переводчиками. А реконструкция козацкой чайки для морских путешествий? Другие нации берегут свои реликвии далеко от родины - в Украине. А что мешает нам в родных сёлах и городах это делать? Мешает наша лень.
РРР
5863 дн. тому
Действительная беда украинцев выражена в одной фальшивой фразе: "НТКУ має бути національною не тільки за назвою, а й за суттю, тому повинна розповідати про культуру і життя всіх національностей". В соответствии с этой хворой логикой "фуршет, що представляв страви різних національностей" также должен называться национальной украинской кухней. Кланяться всем даже без нужды особой, сгибаться перед всеми просто из внутренней подлости, начисто забыв про свое, про свою правду в своем доме... Вон даже передовые отряды скинхедов и те какие-то ущербные в этой жалкой оккупированной стране. Они, видишь ли, "неграм та арабам на вулиці й далі розбиватимуть голови". Но если негро-арабская диаспора окрепнет, то смело они в бой пойдут на тамильцев и тасманийцев каких-нибудь. Лишь бы выбрать поменьше себя, послабее. Лишь бы не видеть настоящих врагов.
колега О.
5864 дн. тому
Підримую групу "Між нами", бо пам"ятаю, як за цю тему на Першому ніхто не хотів братися. Доручили одним, що фатально "завалили проект" Довірили Х.Стебельській, яка це зробила. Концепція...пілотний випуск...15 фільмів буде ц.р.Думаєте на каналі так легко це відстояти?. А змонтувати на розваленій техніці... А тепер, коли є результат, опоненти ожили. А чого ви не бралися за таку складну роботу???Слабо??? Бажаю пані Христино Вам і молодій команді пережити людську заздрість. Друзів у Вас багато,тримайтеся, колеги!!!!!!!!
Дмитро, Київ
5864 дн. тому
ASD прогаму не бачив, тому потонув у"помиях брехні". Я переглянув дві подачі про грузин та вірмен і згоден із учасниками форуму, що робота якісна. Там нема "звітних концертів" про що тут нам розказує АSD. А тим паче "тлустих функціонерів".Герої цікаві. Зррозуміло, що місця та долі сімей шукали не в Інтернеті, це добра пошукова журналістика. А принцип - нацменшини про українців і навпаки - творча група використала вдало. А вам,ASD, раджу не будувати барикади. Це ви хочете воювати, а група проекту "Між нами" вибрала шлях толерантності. І зробила це класно!
ASD
5865 дн. тому
Отаре! Україна якщо й помре, - то від надмірної толерантності та роззявленої щиросердності. П.С. "не так, як ставите питання ви" - питання не я ставлю, його вже давно життя поставило.
otar
5865 дн. тому
2 ASD - А мені сподобалось. Хоча і про те, про що ви пишете, варто говорити (в межах здорового глузду, звісно, а не так, як ставите питання ви).
ASD
5865 дн. тому
Отаре, не смішіть: який, в біса, "класний проект"? Звітні концерти творчих колективів? Жирні галочки від посольських чинуш "о продєланной работє"? Що, пані Христя наважиться запросити группу скінхедів і бодай запитати їх, ЧОМУ вони проти мігрантів? Що, хтось наважиться відверто говорити про загрози, які приходять в Україну разом із "гостями" з АзіЇ та Африки? Про те, нарешті, що расизм з'являється разом з "меншинами", яких сюди ніхто не кликав?.. Та ні, пані Христя запрошуватиме тлустих функціонерів з різних "товариств", а ті навзаєм влаштовуватимуть їй закордонні вояжі. А неграм та арабам на вулиці й далі розбиватимуть голови...
otar
5865 дн. тому
Друзі, проект справді класний. Бачив сьогодні - зацінив. А ось писати коментарі начебто від різних людей - нечесно й неетично. Тим більше, що я впевнений, що "Між нами..." знайдеться кому похвалити і без цих дрібних махінацій.
Надежда Залик
5865 дн. тому
Не хочу сглазить, но первая работа очень-очень понравилась. И сами герои-грузины молодцы, показали, что означает уважать народ среди которого ты живёшь.
Джумбер
5865 дн. тому
Дуже яскрава робота!!! Пані Христино - маєте чудовий молодий колектив! Режісерська робота - окрема розмова. Те, що покладено пару років життя - видно неозброеним оком. Якщо щиро - цікаво було Ваше бачення про нас. Ми відчували, що порадою могли нашкодити. Вже з нетерпінням чекають в Грузії на обіцяну презентацію. Уявляю, що на Вас всіх там чекає:) Від всіх наших - ДЯКУЮ!!!!!
Іван Пронич
5866 дн. тому
Бачив програму про грузин і вітаю творчу групу. Професіонали поважають себе, тому зроблено гідно.Я цікавлюся історією та культурою і ціную як оригінально творча група подала сім"ї Одеси і Львова. А за те, що знайшли перекладача-грузина, який працював з Бажаном над поемою"Витязь у тигровій шкурі"-аплодую. Моя сім"я серед ваших глядачів.Дякуємо.
телеман
5866 дн. тому
Проект треба підтримувати і розвивати. Презентація ніби крок далі. І добре, що запросили усіх зацікавлених темою " Національні меншини України " Люди познайомилися, зустрілися, а тепер будуть дивитися. Хай десята частина присутніх збереже контакти і залучить їх у свої цілях - для проекту це теж результат.
Оля
5866 дн. тому
Прикольно! Дуже яскраво і красиво! Христино, я за Вас рада. Нарешті я бачу, що ви усміхаєтесь, а не йдете на АСК у пригніченому настрої. Чи багато треба? просто цікаву роботу і щоб керівництво не пресингувало! Ілащук молодець!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду