detector.media
11.04.2008 16:47
Перший національний презентував проект про нацменшини «Між нами…» (+фото)
Перший національний презентував проект про нацменшини «Між нами…» (+фото)
Незважаючи на те, що керівництво Першого національного не вважає себе спадкоємцями задумів і проектів своїх попередників, все ж воно доробило і випустило в ефір один проект, який почав утілюватися ще в травні 2007 року за часів Віталія Докаленка. І не просто доробило і випустило, а ще й гучно презентувало. Йдеться про програму власного виробництва «Між нами…» про національні меншини в Україні, яка виходить щосуботи о 10.55.
 

Презентація відбулась у центрі ділового та культурного співробітництва «Український дім» 10 квітня 2008 року. Зала була заповнена представниками асоціацій нацменшин та культурно-освітніх товариств. У перших рядах розмістилося керівництво НТКУ -  в. о. президента Василь Ілащук та віце-президент Роман Недзельський, - гості з посольств Азербайджану, Вірменії, Греції, Грузії, Кореї, Литви, Угорщини, Франції, представники центральної виконавчої влади.
 

Окремо, на видному місці, сиділа команда, яка робить програму «Між нами…». Вела презентацію автор і ведуча проекту Христина Стебельська. Вела, можливо, надто пафосно, але було видно, що вона щиро любить своє творіння. Христина зазначила, що цей проект вартий того, щоб вийти за межі 25 хвилин на телемости з різними країнами. «Щодо цього вже є певні пропозиції від послів, – сказала вона. – Я пишаюсь, що «Між нами…» робить молода команда та що він виходить саме на Першому національному».
 

Після офіційного короткого вступного слова пана Ілащука, який сказав, що НТКУ має бути національною не тільки за назвою, а й за суттю, тому повинна розповідати про культуру і життя всіх національностей, що населяють Україну, розпочалася власне сама презентація. Вона складалася з представлення маленьких відеовізитівок кожного вже знятого фільму та оповіді про найцікавіші моменти роботи над ним. Христина дуже захоплено розповідала про героїв фільмів, деколи представляючи їх у залі, про різні народи, з якими вони мали змогу глибше познайомитися. Ще з більшим захопленням вона знайомила гостей зі своєю молодою командою, не забувши подякувати і головному редактору об’єднання громадсько-політичних програм Вірі Бояренко, всім монтажерам, освітлювачам, водіям та ін.
 

Перегляд відеовізитівок чергувався з художніми номерами. Присутні гаряче аплодували культурним колективам, які представляли Литву, Грузію, Грецію, Корею, Угорщину, а також співаку азербайджанцю Гурбану Абасову.
 

Якість відеовізитівок усім сподобалася, кожну з них присутні також зустрічали і проводжали оплесками. Єдине, що затьмарило радість свята –технічні несправності, які не дозволили представити відеовізитівку про азербайджанців. Останні навіть запідозрили, що це провокація. Хоча після короткого з’ясування стосунків під час фуршету Христина Стебельська, здається, переконала їх, що це сталося випадково.
 

Гості з посольств Вірменії та Азерйбайджану у розмові з кореспондентом «ТК» припустили, що документальні фільми Першого національного про представників їхніх націй будуть показані у їхніх країнах. Творці з програми бідкалися, що час, у який транслюється програма зовсім невдалий: «У суботу в цей час глядачі або йдуть на ринок за продуктами, або їдуть на дачі».
 

Завершальним акордом, який ще більше додав усім доброго настрою, був фуршет, що представляв страви різних національностей. Поласувавши вірменською бастурмою, грецькою спанакопітою чи корейською чанче, запивши це все грузинським вином, гості ділилися враженнями від побаченого, почутого та з’їденого.
 
Світлана Остапа, «Детектор медіа»
Фото Яни Новоселової
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY