Еротика на київських бігбордах

11 Квітня 2008
25678
11 Квітня 2008
13:41

Еротика на київських бігбордах

25678
Еротика на київських бігбордах

В наш час зовнішня реклама стала однією з невід’ємних складових рекламного ринку. І успіх кожного бізнесу у великій мірі залежить від побудови ефективної рекламної кампанії. Дослідження психологів засвідчують, що більшість споживачів, побачивши одночасно декілька рекламних оголошень, насамперед звертають увагу на ті, що містять «сексуальний елемент». Але також доведено, що використання сексуальних мотивів не є однозначно позитивним чинником для підвищення ефективності реклами. Швидше навпаки. Раціонально невиправдане використання оголеного тіла експертами реклами дуже часто оцінюється як нездатність до креативу, а у споживачів викликає роздратування. Як сказав Уінстон Черчілль: «Реклама поєднує у творчому союзі такі речі, які за інших обставин просто не знайшли б одна одну». Ось і «поєднують» рекламісти оголене тіло із будь-чим.

 

Рекламні бігборди у Києві – річ звичайна. Але зображення на них все частіше викликають обурення. Суспільство розуміє, що мають бути певні обмеження, наприклад, у рекламі алкоголю та тютюну, у шокуючих зображеннях монстрів, напівоголених людей, у висловах накшталт «Мама, чому я урод?», «Заставим этих ублюдков…» тощо.

 

Сьогодні у місті на бігбордах розміщено зовнішню рекламу фільму «Сафо», керамічної плитки виробника «Атем» - «Плитка, яка спокушає» та «Миттєво розпалює почуття». Ці зображення мають еротичний характер, і взагалі, не можуть використовуватися на носіях зовнішньої реклами. В нашій державі діє Закон «Про захист суспільної моралі», який визначає, що «зовнішня реклама (відкриті вітрини, щити на будинках, вулицях тощо), що містить тексти і (або) зображення сексуального чи еротичного характеру, забороняється». Контроль за додержанням вимог чинного законодавства у сфері захисту суспільної моралі здійснює Національна експертна комісія України з питань захисту суспільної моралі.

 

Так, спеціалістами Комісії було проведено дослідження сюжетів зовнішньої реклами керамічної плитки «Атем» та фільму «Сафо» і надано негативні висновки щодо її розміщення.

 

Національна експертна комісія України з питань захисту суспільної моралі є постійним позавідомчим державним експертним і контролюючим органом, яка проводить аналіз теле-, радіо- і відеопродукції, репертуару кінотеатрів, кіно- і відеоустановок, відеозалів, продукції друкованих засобів масової інформації, а також видовищних заходів на їх відповідність вимогам законодавства у сфері захисту суспільної моралі; вживає заходів до запобігання розповсюдженню та заборони демонстрації фільмів, програм, інформаційних матеріалів, видовищних заходів, які можуть завдати шкоди суспільній моралі; видає висновки про відповідність продукції законодавству про захист суспільної моралі; проводить оцінку аудіо-, радіо-, кіно- та відеопродукції сексуального характеру і продукції, що містить елементи еротики; широко інформує громадськість про свою діяльність, прийняті рішення та стан їх виконання. Також Комісія має право вносити пропозиції стосовно притягнення до відповідальності посадових осіб засобів масової інформації, які порушують законодавство у сфері захисту суспільної моралі, та застосування до таких засобів масової інформації господарських санкцій; порушувати питання про припинення дії ліцензії на провадження діяльності з обігу продукції і проведення видовищних заходів сексуального чи еротичного характеру за умови виявлення порушень законодавства у сфері захисту суспільної моралі.

 

Враховуючи негативні тенденції, які склалися в інформаційному просторі України, діяльність Національної експертної комісії спрямована на врегулювання проблемних питань, здійснення позитивних зрушень в сфері захисту суспільної моралі, піднесення культури та духовності українського народу, утвердження здорового способу життя та належного стану моральності в суспільстві.

 

Лариса Панченко

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Лариса Панченко
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
25678
Коментарі
5
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Дуболом
5879 дн. тому
Кажется у тетеньки - хронический недо... Купи себе машину времени, отмотай 30 лет назад и д...и на Брежнева с Сусловым. Синий чулок, блин...
Ганьба блюзнірству!
5883 дн. тому
Малошановна пані Панченко! Коли Ви пишете: "Суспільство розуміє, що мають бути певні обмеження, наприклад, у рекламі алкоголю та тютюну, у шокуючих зображеннях монстрів, напівоголених людей...", то яку саме частину суспільства маєте на увазі? Себе й своїх подільників з Нац. експертної комісії? А ті, хто створював і розміщував ці борди, а також ті, хто не поділяє Вашої думки, - це частина суспільства, чи вони - поза ним? І чому до купи склали "ублюдків" (вияв особистої дурості Бродського, та ще й незнання мови) і цілком пристойну й естетичну рекламу "Сафо"? Що між ними спільного? Хворі ви люди! Ви ще й античні статуї поодягайте, щоб не шокували вихолощених бюрократичними вправами та втомлених замаганнями з безперервного надимання щок ваших псевдоекспертних душ! От вам і наслідки 17-го року незалежності України: совок невмирущий!
Аксинья
5883 дн. тому
Автору хочется посоветовать книжек почитать, что ли. Реклама как таковая эротична. Красивая молодая тетка стоящая рядом с авто - это не эротика что ли? Ну или мужичок на водных лыжах? А Яна Колочкова в купальнике? А балерины, все бедра напоказ, и еще ноги выше головы задирают - грех одно слово. А фото красивых деток - эротика для педофила. Так что от греха подальше нужно убрать все фото и кино образы, и бананы с огурцами тоже объявить угрозой нацбезопасности, да здравствует исламский фундаментализм!
Ermanno
5883 дн. тому
Еще одна звезда тотального недолюба высказалась по поводу падения нравов. Между прочим, "здоровий спосіб життя" включает в себя такое понятие как занятия сексом. Ну хоть нерегулярно. Ну хоть иногда. Меньше времени останется на такое бессмыссленное хобби, как подсчитывание неприличных бигбордов и заборов с надписями из трех букв.
Куку
5883 дн. тому
мля... еротичного характеру заборонено, а стрілянини, крові ра жорстокості на ТВ - хоч дупою жери.... які ви мені огидні... тьху, гідота
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду