Депутат Олег Зарубінський пропонує встановити відповідальність за «приниження гідності українського народу»

27 Лютого 2008
34203
27 Лютого 2008
17:05

Депутат Олег Зарубінський пропонує встановити відповідальність за «приниження гідності українського народу»

34203
Депутат Олег Зарубінський пропонує встановити відповідальність за «приниження гідності українського народу»

Двадцять сьомого лютого 2008 року до Верховної Ради України було внесено проект Закону України «Про внесення змін до Кодексів України щодо запровадження відповідальності за приниження гідності українського народу» (законопроект №2136, н. д. Олег Зарубінський, фракція блоку Литвина).

 

Як повідомляє Інститут Медіа Права, автор пропонує встановити кримінальну відповідальність у вигляді штрафу за «приниження гідності українського народу, тобто будь-які публічні дії, спрямовані на паплюження національних традиційних духовно-культурних, морально-етичних цінностей, етнічної самобутності та історичної пам'яті українського народу, що підривають його авторитет серед інших народів та ганьблять почуття його самоповаги».

 

У коментарі до закону ІМП звертає увагу на те, що автор припустив забагато оціночних категорій, «що не є припустимим до кримінального законодавства». Крім того, постає питання із застосуванням цієї норми щодо іноземних осіб, які вдаватимуться до «паплюження і ганьби» українського народу за межами України.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
34203
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду