Віце-президенти НТКУ наказали не пропускати на канал режисера Олександра Косяченка

21 Лютого 2008
24690
21 Лютого 2008
17:32

Віце-президенти НТКУ наказали не пропускати на канал режисера Олександра Косяченка

24690
Віце-президенти НТКУ наказали не пропускати на канал режисера Олександра Косяченка
21 лютого 2008 року служба режиму НТКУ не пропустила на роботу у телецентр на Мельникова, 42 заступника директора об’єднання музичних і розважальних програм Олександра Косяченка. Олександр розповів, що прийшов на роботу після лікарняного, а його електронна картка виявилася заблокованою. Він вважає це «відстрілом по одному», оскільки два місяці тому подібне трапилося з ведучим цього ж об’єднання Дмитром Крижанівським.
 
«Я звернувся до начальника відділу кадрів із запитанням, чому мене не пускають, він пояснив, що це розпорядження вищого керівництва, а конкретно Білібаєва. Мені незрозуміло, чому заблокували мою картку і не дозволяють вийти після лікарняного на роботу», – обурюється Олександр Косяченко. Він має намір завтра ще раз спробувати пройти на канал та отримати роз’яснення ситуації.
 
Директор об’єднання музичних і розважальних програм Олена Загороднюк так само, як і віце-президент Артем Денисов, який курує це об’єднання, були здивовані інцидентом. «Я з’ясую, чому Олександра не пропустили. Косяченко є співробітником телекомпанії, тому він має повне право пройти на телецентр», – сказав Артем Денисов.
 
Олена Загороднюк також упевнена, що Олександра не звільнено. «Я вперше чую від вас, що Олександра не пропустили на телеканал. Я знаю, що він перебував на лікарняному, навіть бачила його сьогодні, пораділа, що він уже вийшов із лікарняного. Але він мені нічого не сказав. Якби він був звільнений, я би певно знала. Я здивована, що він до мене одразу не звернувся», – розповіла Олена.
 
Віце-президент НТКУ Аркадій Білібаєв також уперше почув від «Детектор медіа» про такий інцидент. «Я з цього приводу ніяких розпоряджень не давав, я до цього не маю жодного стосунку».
 
Начальник служби режиму НТКУ Яків Качуренко повідомив «ТК», що розпорядження заблокувати картку Олександра Косяченка йому дали двоє віце-президентів Аркадій Білібаєв і Артем Денисов: «Вони вдвох дали таке розпорядження, але сьогодні вже передзвонили і сказали, щоб пропускати Косяченка».
 
Як стало відомо «ТК» із джерел на НТКУ, до найбільшої на телеканалі первинної організації профспілки працівників культури України надійшли документи на звільнення Дмитра Крижанівського та Олександра Косяченка. «Я був у цій профспілці 38 років, а мене ніхто не поставив до відома. Мені про це говорять всі, окрім профспілки», – сказав Олександр.
 
Голова профспілки Олена Касаткіна спростувала заяву про те, що у них є документи на звільнення Олександра Косяченка: «На сьогодні таких документів на Олександра немає, є тільки на звільнення Дмитра Крижанівського».
 
Довідка
Олександр Косяченко працює на телебаченні 38 років. 1982 року був запрошений як найкращий режисер із Дніпропетровська. Понад 25 років працює на Національній телекомпанії. Має дві вищі освіти, одна з яких – спеціалізовані вищі режисерські курси у Москві. 1993 року проходив стажування у США. Був режисером перших телемостів зі Сполученими Штатами Америки, Великобританією, багатогодинних телемарафонів «Дзвони Чорнобиля», фестивалів. Робив проекти для телеканалів «1+1», «Інтера». Працював у музичному, суспільно-політичному та документальному жанрах. Викладав спецкурс в Інституті театру, кіно і телебачення імені Карпенка-Карого. Його вихованками є Алла Мазур, Олена Роміна, Оксана Марченко, Ганна Безлюдна та багато інших.
 

Світлана Остапа, «Детектор медіа»

 

Від редакції: «ТК» простежить за тим, аби до начальника режимної служби НТКУ Якова Качуренка не було застосовано репресивних заходів.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
24690
Коментарі
7
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
не бабуля
5925 дн. тому
Прокопчук - молодець, розворушив гніздо. Він справді не вписується в НТКУ - молодий, не {censored}, сидить собі, працює, програми готує до яких півканалу редакторів не допускають - щоб не залажали. Ну як на такого не наїхати ?
!
5925 дн. тому
Спасибо за то, что так сразу прислушались по поводу дедушки. Такое всегда приятно удивляет в нашем продажном мире и в журналистике, которая в погоне за сенсациями не замечает как ломаются человеческие судьбы. Телекритика - молодец! Остапа - умница:)
тій що з НТКУ
5925 дн. тому
на новинах {censored} немає. {censored} якраз в Косяченка всі згуртовані. на 15-му поверсі там місцева "горбата гора"
той, що з НТКУ
5925 дн. тому
До речі, Косяченко - не алкоголік, не нероба і не пенсіонер, що "прилип до столу" ( і не зловживає пиріжками, як Педя - з "Новин"). Так що тут просто особиста помста всього цього так званого "менеджменту" ім. Докаленка і компанії. А чому помста - та тому, що він не з їхньої крисячої зграї. Не бездарь Руслик з купленим дипломом і "чего ізволіте" на вузенькомц лобику... Косяченко - професор Преображеньсикй в професійному плані проти всіх цих Шарікових... Господи, невже цей не закінчиться... Скандали. краджіки, плювання в обличчя... Треба ж людей до такого довести!
дядя Груша
5925 дн. тому
Андриянович хороший дедуля и нефиг его трогать.
дядя Груша
5925 дн. тому
Андриянович хороший дедуля и нефиг его трогать.
!
5925 дн. тому
Как их дедушка сдал? всех сразу! Телекритика, проследите, пожалуйста, чтоб ему на орехи не досталось. Премию снимут, на ковре отымеют, или чего доброго - уволят.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду