detector.media
11.02.2008 16:22
Інститут Медіа Права: Єгора Соболєва мали попередити про закриття програми «Час» за 2 місяці
«Детектор медіа» отримала заяву Інституту Медіа Права з приводу закриття проекту Єгора Соболєва «Час» на 5 каналі.
 
Як уже повідомляла «ТК», з початку 2008 року програма, ведучими і авторами якої були Єгор Соболєв і Святослав Цеголко, була закрита. В офіційних коментарях керівництво телеканалу наголошувало, що це рішення не означає  припинення співпраці 5 каналу з Єгором Соболєвим, проте у проектах нового сезону, який розпочався 11 лютого, Єгор не задіяний.
 
Наводимо заяву повністю:
 
«11 лютого без ефірів журналіста Єгора Соболєва розпочинається новий телесезон на 5-му каналі.  Інститут Медіа Права вважає, що зняття з ефіру найрейтинговішої програми свідчить про усунення журналіста, чесна та незалежна позиція якого стала незручною. Також ми пов‘язуємо цей інцидент з активною участю Єгора в журналістській акції проти корумпованої журналістики.


Інститут звертає увагу всіх журналістів на два юридичні аспекти цієї та подібних ситуацій. По-перше, відповідно до трудового законодавства роботодавець зобов’язаний повідомити про зміну істотних умов роботи щонайменше за два місяці до їх настання. Такою зміною істотних умов є закриття програми, яку веде журналіст. У разі незгоди, журналіст може звільнитися з отриманням компенсації. По-друге, працівник не може розраховувати на повний юридичних захист, якщо винагорода за роботу сплачується не як офіційна заробітна плата працівника, а у інший спосіб. Тому всі журналісти мають вимагати укладення трудових договорів та легальної виплати усієї заробітної плати.

 
 
Інститут Медіа Права»
 
Тим часом, Єгор Соболєв поки що офіційно залишається працівником 5 каналу і не коментує свої плани на майбутнє.
 
«Детектор медіа»
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY