Черновецький хоче закласти в бюджет-2008 60 мільйонів гривень на комунальні ЗМІ (ОНОВЛЕНО)

20 Грудня 2007
5956
20 Грудня 2007
14:26

Черновецький хоче закласти в бюджет-2008 60 мільйонів гривень на комунальні ЗМІ (ОНОВЛЕНО)

5956
Черновецький хоче закласти в бюджет-2008 60 мільйонів гривень на комунальні ЗМІ (ОНОВЛЕНО)

Депутати Київської міської ради не стали голосувати за те, щоб підтримати або подолати вето мера на рішення про закриття комунальних газет. Після того, як у своїх виступах, що передували розгляду цього питання, депутати повідомили, що рішення не є правомірним, оскільки ці ЗМІ вже припинили свою діяльність, понад 100 депутатів не взяли участі в голосуванні. Лише один із присутніх у залі утримався.

 

Раніше до порядку денного чергової сесії Київради, що відбувається 20 грудня 2007 року, фракцією «Блок Леоніда Черновецького» внесено питання «Про комунальні ЗМІ».«Ініціатори розгляду питання таким чином намагаються зімітувати фіаско подолання вето мера, накладене на рішення Київради про ліквідацію друкованих комунальних ЗМІ. Тобто за подолання вето найімовірніше не набереться 2/3 голосів, таким чином залишиться в силі рішення про створення медіахолдингу», – зазначив голова постійної комісії з питань культури та інформаційної політики Олександр Прогнімак (Партія регіонів).

 
Щоб дізнатися, чому мер наклав вето на рішення Київради від 6 грудня 2007 року про ліквідацію друкованих комунальних ЗМІ, двоє депутатів - бютівець Олександр Бригінець та нашоукраїнець Олександр Черніков - завітали 20 грудня у міське управління інформації, де ознайомилися з текстом документа.
 
«Як виявилось, один з аргументів звучав так, що при прийнятті рішення депутатами не враховано, що згідно з розпорядженням мера від 3 жовтня цього року діяльність комунальних підприємств припинено, бо вони з 1 січня 2008-го мають стати Київським медіахолдингом, – розповів секретар комісії з питань культури та інформаційної політики Олександр Бригинець. – Ось така цікава мотивація: немає що ліквідувати, бо їхня діяльність припинена. Але найцікавіше те, що на 2008 рік на комунальні ЗМІ проектом міського бюджету передбачається понад 60 млн. грн. Це в півтора рази більше, ніж на 2007-й. Я так думаю, що Черновецький передбачає близькі вибори міського голови, тому закладає такий бюджет під ЗМІ, які його підтримуватимуть». Як повідомив Олександр Прогнімак, рішення про виділення коштів для комунальних ЗМІ на 2008 рік профільною комісією не розглядалося.
 
 
«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5956
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду